Lufthansa pilotları 16 saat grevde


Yaklaşık beş bin 400 pilotu temsil eden Kokpit Birliği (VC), Lufthansa pilotlarının bugün iş bırakma eylemi gerçekleştireceğini duyurdu. Dün VC tarafından yapılan açıklamada, Lufthansa ve Lufhansa kargo pilotlarının bugün sabah saat 8'de başlayıp gece yarısına kadar iş bırakacakları ve grevin Almanya genelinde A380, A330, A340 ve B747 gibi uçak tipleriyle yapılacak uzun mesafeli uçuşları etkileyeceği ifade edildi. Lufthansa'nın, greve rağmen yolcuları hedeflerine ulaştırmayı amaçladığını belirten şirket sözcüsü, gün içerisinde uçuşların çoğunluğunu kapsayan özel bir takvim açıklayacaklarını bildirdi.

Ayrıca Lufthansa'nın hafta sonu VC'ye geniş kapsamlı bir teklif sunduğunu da sözlerine ekledi. VC, geçtiğimiz hafta Lufthansa ile sürdürdükleri toplu görüşmelerin başarısız olduğunu duyurmuş ve pilotların en kısa zamanda greve gideceğini açıklamıştı. Anlaşmazlığın ana sebebi olarak ise VC, Lufthansa yönetiminin, uçakların ve bununla birlikte iş yerlerini yurt dışına kaydırma planından vazgeçmemesi olduğunu bildirilmişti.

En son yapılan bildiride ise, "Lufthansa'nın hafta sonu görüşmelerinin yeniden açmak için bize iki teklif yaptı. Bunlar sadece ilk bakışta umut verici görünüyordu. Ancak daha detaylı bir analiz, bunun tekrar asılsız olduğunu ortaya çıkardı." denildi.

Kokpit Birliği ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla, pil
otlar geçen senenin nisan ayından bu yana 12 kez greve gitmiş ve binlerce seferin iptal olmasına sebep olmuştu. Anlaşmazlık yaşanan konuların başında, Lufthansa idaresinin erken emeklilik şartlarında yapmayı planladığı değişiklik geliyor. Buna göre Lufthansa, Avrupa Birliği kuralları çerçevesinde pilotların erken emeklilik yaşını 55'ten 60'a, görevden ayrılma ortalama yaşını ise 58'den 61'e yükseltmek istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Lufthansa pilotları 16 saat grevde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER