Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri; kuyu başında 'şehitleri anma, teröre lanet' programı düzenledi.
17 Mayıs 2010 tarihinde 30 işçinin öldüğü grizu faciasının yaşandığı Karadon Yeni Servis Kuyusu önünde toplanan 08.00-16.00 vardiyası işçileri, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, terörü lanetliyoruz' yazılı pankart açtı. Terörle mücadelede şehit düşen askerler ve polisler ile maden şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
İşçilere hitap eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Türkiye'nin son dönemde giderek artan terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Tıska, "Bizler yerin yüzlerce metre altında ülkemizin refahı ve gelişmesi için doğayla savaşıyoruz. Bu vesileyle bu mücadelede şehit düşen maden şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyoruz. Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu alçakça saldırıları planlayanlar, düzenleyenler, onları azmettirenler ve teröre açık ya da gizli destek veren dış güçler bilmelidir ki, ülkemiz ve milletimiz teröre asla boyun eğmeyecektir. Bir kez daha terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Amacımız burada şehitlerimizi anmaktır." diye konuştu.
Konuşmanın ardından maden işçileri 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı.
MADENCİ: BİZ DE KELLE KOLTUKTA VATAN İÇİN ÜRETİYORUZ
Baretine Türk Bayrağı asarak terörü lanetleyen 7 yıllık madenci Halil Kocakaya (37) ise "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Acı bir durum. Bayrak başımızın tacıdır, Türkiye'nin simgesidir. Gerekirse bu vatan için bizde şehit oluruz. Türkiye Taşkömürü'nde yaptığımız görev de ülke sanayisi için. Bizler de kelle koltukta çalışıyoruz. Maden şehitlerimiz de var. Onların da mekanı Cennet olsun" diye konuştu.
İşçiler, daha sonra yerin yüzlerce metre altına inerek mesailerine başladı.
CİHAN