Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Pakistan'da bir firma, bir tıbbi alet üretiyor. Ürettiği malzemeyi Almanya'ya 5 euroya satıyor. Almanlar üzerine bir marka vuruyor, Türkiye'ye 25 euroya satıyor. Biz Alman markasının ırgatlığını yapıyoruz." dedi. Türk Ekonomi Bankası (TEB), KOBİ'lerin danışman bankası anlayışıyla Türkiye genelinde düzenlediği TEB KOBİ Akademi kapsamında 2005 yılında ziyaret ettiği Manisa'da, tekrar KOBİ'lerle biraraya geldi. TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz'un evsahipliğinde düzenlenen programa Vali Bektaş, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Defterdar Abdullah Kırım, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, işadamları ve esnaflar katıldı.
Burada konuşan Bektaş, TEB'in KOBİ eğitim programıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendisini geliştirirken KOBİ'lere de önemli bir destek sunduğunu söyledi. Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri olduğunu hatırlatarak, "Mutlaka işimizde bir farklılık oluşturmak zorundayız. Kendimizi müşterilerimizin yerine koyacağız ve ürünümüzü tercih edilir hale getirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bir adım daha başkalarının önüne çıkmamız gerekiyor. Bir kitap okudum; ülkeler arası savaşlar çok azalmış ve sınır değişiklikleri de çok azalmış. Artık ülkeler birbirlerinin topraklarını fethetmiyorlar. Bunu kimler yapıyor? Şirketler yapıyor. Kültürel bir kısım araçlarla ve finans elemanlarıyla gidiyor, yerleşiyor, payını alıyor, dönüyor. Boğaz tokluğuna çalışmamamız, marka değerimizi yükseltmemiz, kendimizi geliştirmemiz lazım. Bizlerin de Manisa'da kendimizi geliştirmemiz lazım. Manisa iş geliştirmek için, para kazanmak için çok iyi bir ortam, çok önemli avantajları var." dedi.
Vali Bektaş, Manisa'nın ekonomisi, sanayisi, tarımı, eğitimi, altyapı projeleri hakkında da bilgi vererek, sanayici ve işadamlarının en büyük sıkıntısı olan yetişmiş eleman azlığına çözüm bulmak için bu yıl meslek liseleri ve akademik liselerde düzenleme yaptıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzde 65-35 olan meslek lisesi ve akademik lise oranının, Manisa'da lise 1 kayıtlarında yüzde 71-29 olduğunu ifade ederek, mezunların yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca geçen yıldan itibaren okullarda 4 ile 12. sınıflar arasında uygulanan Dyned programıyla öğrencilerin pratik İngilizce öğrendiğini, bunun da hem kendilerine hem de çalıştıkları işyerlerine faydalı olacağını kaydetti. CİHAN