Abdülkadir Selvi'den, 2 dakikada 3 yalan!

Hizmet'e yönelik iftira ve yargısız infazlar artık öyle bir hal aldı ki canlı yayınlarda, yalanlanacağını bile bile skandal cümleler sarfediliyor. Bunun son örneği CNN Türk ekranlarındaki Dört Bir Taraf programında yaşandı.

Abdülkadir Selvi'den, 2 dakikada 3 yalan!

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun akşam saatlerinde yapıldığını, kameraya kupürler göstererek Zaman ve Bugün gazetelerinin, soruşturmanın detaylarını 18 Aralık'ta yazdığını söyledi. “Yani bir gün olmuş insanlar alınmış. İnsanlar neyle suçlandıklarını henüz bilmiyorlar. 18 Aralık günü iki gazetede paralel yapının iki gazetesinde iddialar ortaya çıkıyor.” cümleleriyle halkı yönlendirmeye çalıştı.

Son iftiranın özeti bu...

Şimdi bu çarpıtmalara okurlarımızı bilgilendirme adına kupürlerde cevap vermeden önce, Abdülkadir Selvi'yi katıldığı programda Zaman'dan, özür dilemeye çağırıyoruz. Attığı iftirayı düzeltmezse, gazetecilik mesleğini daha fazla lekelememek için istifanın onurlu bir yol olacağını hatırlatıyoruz.

YALAN 1: 17 Aralık operasyonu akşam yapıldı?

GERÇEK: Operasyon 17 Aralık'ta akşam değil, gündüz şafak vakti yapıldı.

YALAN 2: Zaman ve Bugün gazetelerinin 18 Aralık manşetlerinde, "bakanların fezlekelerinin hazır olduğu" bile yazıldı. Bunu söylerken de ekrana kupürler gösterildi.

GERÇEK 2: İzleyenler açıkça aldatıldı. Ekrana gösterilen kupürler 18 değil, 19 Aralık'ın gazeteleri. Yani operasyonun üçüncü günü.

YALAN 3: Selvi: "Bir gün olmuş, insanlar alınmış, neyle suçlandıklarını henüz bilmiyorlar. 18 Aralık günü iki gazetede paralel yapının iki gazetesinde iddialar ortaya çıkıyor.'

GERÇEK: Türkiye'nin gündemini sarsan gelişmenin detaylarını araştırmak isteyen medya kuruluşları için aşağı yukarı 12 saatlik bir süre var. Yani önden bilgi sızdırıldığı iddiası külliyen mesnetsiz. Zaman, operasyona ilişkin iddiaları 18 Aralık'ta tüm gazeteler gibi manşetten rutin haliyle yorumsuz olarak verdi. Selvi'nin kendi gazetesi olan Yeni Şafak'taki bilgilerden eksiğimiz var, fazlamız yoktu.

<< Önceki Haber Abdülkadir Selvi'den, 2 dakikada 3 yalan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER