Ahmet Hakan da sessiz kalamadı!

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'yolsuzluk' isimli sohbetindeki konuşmaları, birileri tarafından kasıtlı olarak beddua etti olarak lanse edilmeye çalışılıyor.

Ahmet Hakan da sessiz kalamadı!

'Hocaefendi Beddua etti' şeklinde karalama kampanyası yürütenler, İslam Hukukunda Mübahele ve Mülâane olarak yer alan hususu, ya gerçekten bilmediklerinden, ya da görmek istemediklerinden farklı boyutlara taşımayı sürdürüyorlar.

Samanyoluhaber'e konuyu açıklayan İlahiyatçı Ali Demirel, bu hususu İslam tarihinden örneklerle açıklamış ve "Hocaefendi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı dua aslında bir Mübaheledir." diyerek şu örneği vermişti: "Eşler hariç, iki farklı taraf arasında bir durum söz konusu olduğunda iki tarafta kendisinin haklı olduğunu düşünüyorsa, elde sağlam delil olduktan sonra, ki burası sözün bittiği yerdir, bir tarafın meseleyi Cenab-ı Hakk'a teslim etmesidir. Yani bu beddua değildir, meseleyi bu şekilde sonuca bağlamasıdır." 

Mesele, tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde, bütün gerçekliğiyle gözler önündeyken hala 'beddua etti' denmesi Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ı bile bu konuda kalem oynatmaya itti. Hakan, ilk etapta beddua sandığını belirttiği Hocaefendi'nin konuşmasında Kur'an-ı Kerim'de Mübahele Ayeti bulunduğunu ve buna beddua deyip geçmemek gerektiğini belirterek, o ince çizgiye vurgu yaptı.

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısından söz konusu bölüm:

Beddua mı, lanetleşme mi?

- BEDDUADAN hoşlanmam... Şebeleklere bile "Allah belanı versin" demişliğim yoktur.
- İsmail YK'nın ağır beddualar savurduğu şarkısını dinlemeye bile tahammül edemem.
- Fethullah Gülen'in "beddua"sını dinlerken, ne yalan söyleyeyim, rahatsız oldum... 
- Sonra sosyal medyada "mübahale" kelimesini okudum... Cemaat'e yakın isimler diyorlardı ki: "Hocaefendi beddua etmemiştir, mübahale yapmıştır."
- Kelimeyi okuyunca hemen hatırladım "Mübahale ayeti"ni... Kuran-ı Kerim'in Ali İmran suresinin 61. ayetinde şöyle deniliyor: Sana gelen bu bilgiden sonra her kim bu konuda seninle tartışırsa, de ki: "Gelin, çocuklarımızı, çocuklarınızı, kadınlarımızı, kadınlarınızı çağırarak bizlerle sizler bir araya gelelim ve sonra Allah'ın lanetinin yalancıların üzerine olması için lanetleşelim."
- İşte bu ayete dayanarak "mübahale", yani "lanetleşme" yapılabiliyor. "Gülen beddua etmemiştir, mübahale yapmıştır" diyenler, işte bunu kastediyorlar.
- Kısacası... "Beddua" deyip de geçmeyin... "İnce" bir konudur bu...

<< Önceki Haber Ahmet Hakan da sessiz kalamadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER