Havuz yazarı Ersoy Dede kendini aştı!

Yeni Akit yazarı Ersoy Dede, bugünkü yazısında 4 eski bakan için Yüce Divan'a "evet" oyu verenleri "ihanet" etmekle suçladı.

Havuz yazarı Ersoy Dede kendini aştı!

Dede, "partideki arkadaşlarına, dava arkadaşlarına ihanet etmişlerdir.. Siyaset ve ihanet kan kardeşidir.. Her siyasi hareketin içinde ihanet en az o hareketin meşruiyeti kadar büyük yer tutar.. " ifadeleri dikkat çekti. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın ihanet suçlamalarına karşı sarf ettiği, "İki arkadaşımızın (Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar için) yaptığı açıklama haddini aşan bir açıklama yapmıştır. Ak Parti grubunu bağlayan bir açıklama değildir" sözlerine rağmen Yeni Akit yazarı Ersoy Dede'nin 4 eski bakan için Yüce Divan'a "evet" oyu verenleri ihanet etmekle suçlaması kraldan çok kralcılık olarak yorumlandı.

İşte Dede'nin yazısının ilgili bölümü...

Gelelim AK Parti açısından ortaya çıkan siyasi sonuçlarına... Başbakan bu ortaya çıkan tabloyu ‘fire yok’ diye yorumluyor.. O, mevcut hareketin genel başkanı olduğu için daha dikkatli bir dil kullanıyor olması anlaşılır.. Ancak ben tamamen meseleyi dışarıdan bakan bir yorumcuyum. Sırtımda da yumurta küfesi yok.. Dolayısıyla ben daha açık konuşabilirim.. Bence AK Parti açısından ortada ciddi bir problem var.. Bu elbette Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘güvenoyu alamayacak sınır’ falan değil..

Hayatında bir kez olsun grubuyla güvenoyu almamış, almayı hayal dahi edemeyen birinin AK Parti için böyle büyük laflar etmesi, siyaseten anlaşılabilir.. Oturur izah da edersin.. Dersin ki ‘eğer güven oylaması olsaydı, kırmızı zarf atacaklar arasından TBMM’ye gelmeyenlerin tümü gelir ve güven oylamasında ‘evet’ derler, tereyağından kıl çeker gibi alınır güvenoyu’ dersin amma gereksiz.. Evet belki ‘güvenoyu’ sorunu yok, doğru fakat bir sorun olduğu da muhakkak.. Her şey bu kadar ortadayken, yargı kararları, yargısal faaliyet gösteren soruşturma komisyonu kararları ve en önemlisi de mensubu bulunduğunuz partide kurumsal olarak ortaya çıkan hakim kanaat belliyken, paralel yapının beklediği doğrultuda oy kullananlar, partideki arkadaşlarına, dava arkadaşlarına ihanet etmişlerdir.. Siyaset ve ihanet kan kardeşidir.. Her siyasi hareketin içinde ihanet en az o hareketin meşruiyeti kadar büyük yer tutar.. Bunu kabul ederim.. Ama kabul ettiğimiz kadar tespit de edelim isterim.. İhanetse ihanet. Adını koyalım.. Kalın sağlıcakla.
<< Önceki Haber Havuz yazarı Ersoy Dede kendini aştı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER