Show TV yeniden Ciner’de

Haziran başında TMSF’ye devredilen Show TV yönetimi, yeniden Ciner Grubu’na geçebilecek.

Show TV yeniden Ciner’de

İstanbul 4. İdare Mahkemesinin Show TV’nin hisselerinin Ciner Grubu'na satışına yönelik TMSF muvafakatnamesinin yürürlüğünü durdurma kararına karşı TMSF‘nin Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz kabul edildi. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Bloomberght'nin haberine göre Bölge İdare Mahkemesi'nin 10.06.2014 tarihli kararının gerekçesinde Show TV'nin Ciner Grubu'na satışının kanun ve kamu yararı yönünden yöntem, yetki ve usule uygun olduğu ve herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı belirtildi.

Bilindiği üzere TMSF, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını gerekçe göstererek SHOW TV’nin yönetimini devralmıştı.

PERŞEMBE EL DEĞİŞTİREBİLİR

Wall Street Journal’da Kerim Karakaya imzalı habere göre ise Haziran başında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetimine el konulan Show TV, Perşembe günü yeniden Ciner Grubu’nun yönetimine girebilecek.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan TMSF yetkilisi, “Tarafımızca yürütmenin durdurulmasına ilişkin açtığımız davayı kazandık. Kararın resmi olarak pazartesi elimize ulaşmasını bekliyoruz. Perşembe günü ise Kurul toplantısında karar alınacak. Dolayısıyla Show TV yönetimi en erken perşembe günü yeniden Ciner Grubu’na geçebilir” diye konuştu.

<< Önceki Haber Show TV yeniden Ciner’de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER