Türk medyasının önemli isimlerinden Çetin Altan, son yolculuğuna uğurlandı. Altan'ın cenazesine medya ve siyaset dünyasından bir çok isim katıldı. Çetin Altan'ın oğlu Mehmet Altan, "Benim için çok değerliydi, hem baba olarak, hem de Çetin Altan olarak. Allah rahmet eylesin." dedi.
Altan'ın cenazesine katılanlar da Altan'ın görüşleri ile demokrasi ve özgürlükler konusunda yaptığı öncülüğün önemine işaret etti. Çeten Altan'ın cenazesine katılan ünlü isimlerin Altan hakkında dile getirdikleri şöyle:
Mehmet Altan: Benim için çok değerliydi, hem baba olarak, hem de Çetin Altan olarak. Allah rahmet eylesin.
Altan Tan: Türkiye'nin önemli aydınlarından biriydi. Hayata başladığı andan itibaren bir vali çocuğu olarak mevcut ideolojinin, sistemin ortasında doğan ama ondan sonda da ilk itirazları kendi çevresinde, daha sonra yaşı ilerledikçe gençlik yıllarından itibaren sol, sosyalist düşüncenin yılmaz bir takipçisi. Yine aynı süreç içinde sosyalizmin marksizmin dünyada geçirdiği evreleri, Türkiye'de geçirdiği evreleri yakından takip eden biri. Gerektiğinde sosyal demokrat ve bu dünyaya da pencerelerine açan, özümseyen, siyasi hayatı boyunca zikzaklar yerine dönüşümler ve olgunlaşmalar diyebileceğimiz hem edebiyatçımız, sanatçımızı, siyasetçimiz. Kendisiyle yaş itibariyle çok yakın tanışıklığımız olmadı ama oğulları Mehmet ve Ahmet Altan ile yakın dostuz. Herkesin başı sağolsun.
Gürsel Tekin: Yakın tarihimizin çok iyi bir şahsiyeti, çok iyi bir edebiyatçı, iyi bir yazar, iyi bir siyasetçisiydi. Aynı zamanda da çok iyi bir babaydı. Demokrasi ve özgürlükler konusundaki mücadelesi hiç unutulmayacak.
Halit Kıvanç: Yazar olarak benim için bir kaç yazardan biriydi. Dünya tatlısıydı, olayları gülümseyişle karşılardı. Ama bugün bize gözyaşı döktürüyor. Hakikaten büyük çok büyük bir kayıp. Çetin Altan gibi bir yazar kolay kolay gelmez.
Can Dündar: Daha önce söyledikleri bizim için miras niteliğinde. Ne yazık ki özlediği ülkeyi göremeden gitti ama o yolda çok iyi bir mücadele verdi. Biz de o yolda o mücadeleyi devam ettirmeye söz veriyoruz.
Hasan Cemal: Çok üzgünüm. Çetin abi bizim abimizdi. 60'lı yılların başında onun Akşam ve Milliyet'teki köşe yazılarıyla biz özgürlüğe, barışa, demokrasiye gözlerimizi açmaya başladık. Siyaset dünyasına onun yazıları ile adım atmaya başladık. O yüzden onun 'bu ülke hayal ettiğimiz ülke değildi' sözü içimi çok acıttı. Ama hayal ettiğimiz dünyaya açılan yollarda onun çok emeği var. O yollarda çok taş döşedi. Onun için onu hep şükran ve gururla hatırlayacağız.
Abdülhamit Bilici: Çok üzgünüz. Bir çınar gibi ülkede doğruları söylemeye çalışan bir kalemdi. Örnek bir insandı. Türkiye çok farklı dönemler yaşadı. O bu dönemlerin hepsinde bir meslek büyüğümüz olarak hep demokrasiyi savunun bir isimdi. Üzgünüz ama arkada çok güzel bir miras bırakıyor. Keşke özlediği demokrasi haline Türkiye gelmiş olsaydı. Ama ben, ondan bayrağı devralmış meslektaşlarından biri olarak rahat uyusun, Türkiye özlediği demokrasiye kavuşacak. Bugünler mutlaka geçecek diye dilek ve temennilerimi paylaşmak istiyorum
CİHAN