Mehmet Bekaroğlu: Cumhurbaşkanı biraz empati yapsın


Can Dündar ve Erdem Gül'e destek ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı düşüncesini ifade ettiği için cezaevine girdi. Bunu görmesi lazım, biraz empati yapsın." dedi .

Mehmet Bekaroğlu ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaret çıkışı açıklama yapan Bekaroğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün gazetecilik yaptıkları için tutuklandıklarını söyledi. Bekaroğlu, "Türkiye tuhaf bir ülke giderek de tuhaflaşıyor. Bu arkadaşların gazetecilik yapmalarından dolayı tutuklu olmaları acı bir şey. 2015 Türkiye'sinde böyle bir şey kabul edilebilir bir şey değil. Bu insanlar gazetecilik yaptıklarından dolayı içerideler. Gazetecilik yaptıkları için içeride olmaları problem, tutuklu yargılanmaları problem. Bir de tecride konulmuş durumdalar. Gazeteciler düşüncelerini açıklayan insanlar. Haber alma hakkımızın peşinde koşan insanların yaptıkları işten dolayı tutuklanmaları kabul edilemez. Reddediyoruz bunu." şeklinde konuştu

"Arkadaşlarımıza destek vermek, dertlerini dinlemek için geldik." diyen Bekaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Personelden memnunlar ama hücrede olmaları kabul edilebilir bir şey değil. Bu arkadaşlarımızın ikisi de hücrede, diğer gazeteciler de hücredeler. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye bir an evvel bu ayıptan kurtulması gerekiyor. 'Bu siyasi değil, mahkemeler böyle yapıyor, mahkemelere karışmayız.' Bunu külahıma anlatsınlar. Bu davaların tamamı siyasi, bu cezaevi siyasilerin girip çıktığı bir yer haline geldi. Tamamen siyasi şeyler bunlar. Dolayısıyla siyasetinde hukukunda bu duruma el atması gerekiyor. Bütün dünyaya rezil oluyoruz. Bu insanlar robot değil, itler kavgalarının bedelini bu arkadaşlarımızın ödemesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Parti olarak da insan olarak da bu işin peşini bırakmayacağız. Bir de kuşağımla ilgili bir şey söyleyeceğim. Ben 60 yaşındayım. Hayatınız cezaevlerinde arkadaşlarımızı ziyaret etmekle geçti. Bunların hakkını hukukunu kovalamakla geçti. Hayatımız cenaze kaldırmakla geçti. Yeter diyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da cezaevindeyken ziyaret ettiğini belirten Bekaroğlu, "Ben sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı cezaevinde ziyaret etmiş birisiyim. O zaman da milletvekiliydim, ziyaret etmiştim. Sayın Cumhurbaşkanı düşüncesini ifade ettiği için cezaevine girdi. Şu kadar zaman geçti, Yasaklı oldu, O kadar zulüm gördü, sıkıntı çekti, adalet dedi ve şimdi onun döneminde insanların düşüncelerini açıkladıklarından dolayı cezaevlerinde olmaları, tecritte olmaları gerçekten kabul edilemez. Bunu görmesi lazım biraz empati yapsın." ifadelerini kullandı.

'BİR AN ÖNCE TECRİT SONA ERMELİ'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise şöyle konuştu: Türkiye'nin bir an önce cezaevindeki tutuklu gazeteciler ayıbından kurtulması lazım. Arkadaşlarımız gazetecilik yaptılar, ne casusluk yaptılar ne terör örgütü üyesi, ne de devletin gizli belgelerini sızdırdılar. Sadece gazetecilik yaptılar. Bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları lazım. Bu tecrit halinin biran önce sona ermesi lazım. Kimseyi görmüyorlar, birbirlerini zaten görmüyorlar. Bununda bir an önce sona ermesi lazım. Asıl talebimiz bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları. Mesleklerine dönmeleri."
CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Bekaroğlu: Cumhurbaşkanı biraz empati yapsın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER