"Meme kanserinde erken teşhis çok önemli"


MUŞ (CİHAN)- Muş Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kenan Bayraktar, özelikle kadınlarda meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Bayraktar, meme kanserinde teşhisi, tarama yaparak, doktor muayenesi, radyoloji ve nükleer tıp, emar ve pataloji ile koyulabileceğini ifade etti.

Kanser Kontrol Danışma Kurulu tarafından alınan karar ile Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Hasköy İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen 'Kadın Kanseri' seminerine yoğun ilgi gösterildi. Hasköy İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Kaymakam Hüseyin Göktürk'ün eşi Burcu Göktür, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Tekin Güler ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar için geniş kapsamlı düzenlenen seminerin yanı sıra ayrıca çeşitli etkinlikler de yapıldı. Program, 60 yaşından sonra okuma yazma öğrenen kadınların okudukları şiirlerle başladı.

"MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ"

Seminere konuşmacı olarak katılan Muş Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kenan Bayraktar, özelikle kadınlarda meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Meme kanserinde teşhisi; tarama yaparak, doktor muayenesi, radyoloji ve nükleer tıp, emar ve pataloji ile koyulabileceğini ifade eden Bayraktar, "Biz insanoğlu zaman zaman sağlığımızın ve vücudumuzun kıymetini bilememekteyiz. Kaliteli bir yaşam için sağlık çok önemlidir. Sağlıkta erken teşhis çok önem taşımaktadır. Özellikle kanser gibi hastalıkların birçoğu erken teşhisle tedavi altına alınabiliyor. Maalesef ülkemizde meme kanserinin tedavisi belki de hayâ duygularından dolayı zaman zaman ihmal edilmektedir. Özellikle taşradaki hanımların bu konudaki gerekli adımı atmaları gerektiğini düşünüyorum. Bayanların hayâ duygularının yüceliğinden hastalıkları bazen ölümle sonuçlanabiliyor. Sağlık insan için çok önemlidir." dedi. Meme kanseri ile ilgili detaylı bilgiler veren Op. Dr. Bayraktar, sinevizyon eşliğinde meme kanseri belirtilerini anlattı.

Daha sonra Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Tekin Güler, Muş'ta yapılan çalışmalar hakkında istatistiki bilgiler verdi. Seminerden sonra kanser ile çalışmalara katkıda bulunan öğretmenlere sertifika verildi.

Programın sonunda ise katılımcılara sağlıklı beslenme, obezite ve kilo ölçümleri, şeker ve tansiyon ölçümleri, sigara bırakma ve meme kanseri ile ilgili broşürler verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber "Meme kanserinde erken teşhis çok önemli" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER