Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Bursa'dan aday gösterilmesinin kentte yaşayan bütün Erzurumluların bu partiye oy vereceği anlamına gelmediğinin altını çizdi. Büyükataman, "Bursa'da bir siyasi partiden aday olan bir arkadaşımız, Erzurumlular Konfederasyonu'nun sanki müşterek adayı imiş gibi, Bursa'da yaşayan bütün Erzurumluları temsil eden bir adaymış gibi takdim edilmesi siyasi etik açısından doğru değil." dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bursa milletvekili adayları Timur Özdemir ve Yusuf Güney, Bursa'daki Erzurumlularla buluştu. Elagans Düğün Salonu'nda gerçekleşen buluşmada Erzurumluların bir siyasi partinin arka bahçesi gibi görülmesine asla müsaade edilmeyeceği belirtildi. Özellikle eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Bursa'dan aday gösterilmesiyle Erzurumluların tamamen iktidar partisine oy vereceği gibi bir anlayışın tamamen yersiz olduğu üzerinde duruldu.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, burada yaptığı konuşmada; bu toplantının çok anlamlı olduğunun altını çizerek, her isteyenin istediği partide siyaset yapabileceğini belirterek, şunları söyledi: "Erzurumlu vatandaşlarımızın bugün ortaya koyduğu anlamlı bir tavır var Bursa'da. Birileri alışkanlık haline getirdi, birileri adına tavır koymayı, sahibiymiş gibi davranmayı ve iradelerine ipotek koymayı kendilerinde hak görerek saygısızca pek çok örneklerine şahit olduğumuz pek çok davranışı Bursa'da da sergiledi. Bu arkadaşlarımız siyasi tercihte bulundukları siyasi partiyi o kimliklerini kullanarak topyekün o şehirde yaşayan insanlar adına sanki tamamı adına hareket ediyormuş gibi bir tavırla danışmadan, istişare etmeden davranış içine girebiliyorsa haklı olarak insanlarımız bundan rencide oluyor, üzülüyorlar. Bursa'da da bir siyasi partiden aday olan bir arkadaşımız, Bursa'da en köklü hemşehri dernekleri olan ve konfederasyon düzeyinde organize olan Erzurumlular Konfederasyonu'nun sanki müşterek adayı imiş gibi, Bursa'da da yaşayan bütün Erzurumluları temsil eden bir adaymış gibi takdim edilmesi siyasi etik açısından doğru değil. Bu yönüyle bu gün burada bulunmak çok önemli."
Türkiye'nin çok önemli bir seçime gittiğinin altını çizen Büyükataman, "Ülke yangın yerine dönmüş. Etrafımız ateş çemberine alınmış vaziyette, böyle nazik bir süreçte istikrarsızlığın her anda hissedildiği kritik bir dönemde inatla ve ısrarla milletin önüne iradesi hilafına sandık koyma işgüzarlığını koyanlara umuyorum ki bu necip millet 1 Kasım'da bir cevap verecektir." şeklinde konuştu.
"ERZURUMLULAR BİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR"
Milletvekili adayı Timur Özdemir ise Erzurumlular olarak siyasi arenada gerekli desteği alamadıklarından yakındı. Özdemir, "Bunun nedeni ise son yıllarda dernekler ve federasyonumuz siyaset üstü konumunu muhafaza edemedikleri için kayda değer görülmedik, dikkate alınmadık. Hatta 'Erzurumlular ne olursa olsun bize oy verirler' anlayışına kadar hafife alındık. Bunun nedeni ise basiretsiz bazı yöneticilerin şahsi ikballeri için derneklerimizi arka bahçe mantığı ile iktidar partisine peşkeş çekme anlayışından kaynaklanmaktadır. Biz Erzurumlular hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Derneklerimizin üstündeki bu haksız yaftayı kabul etmiyoruz. Erzurumluyu çantada keklik görenler yanılgı içindedir." dedi.
Efkan Ala'nın'nın Bursa'dan aday gösterilmesinin Erzurumluların hepsinin AK Parti'ye oy vereceği anlamına gelmediğinin altını çizen Özdemir, "Erzurum'da kabul edilmeyen ve Peygamber Efendimiz (SAV)'i kibirlenmekle itham eden birinin Bursa'da AKP milletvekili adayı gösterilmesi demek, Erzurumlunun oyunu bu densize ve mensup olduğu partiye verecek anlamına gelmez." şeklinde tepki gösterdi.
Terör örgütünün de bu kadar azmasının nedeninin çözüm süreci olarak sunulan ihanet sürecinin sorumluları olduğunu belirten Timur Özdemir, "Bu sürecin bir numaralı sorumlularından birisi ne yazık ki Erzurumlu ve Bursa'dan AKP milletvekili adayı gösterilen BOP eş başkanının adamı eski içişleri bakanı vardır. Bu ihanet sürecini devam ettireceğini söyleyen ve bunun taşeronluğunu yapan partiye de, adaylarına da Erzurumlu hakikaten Erzurumlu ise oy veremez, vermemelidir." şeklinde konuştu.
"BİR EZURUMLUNUN DOLMABAHÇE MUTABAKATINDA YERİ OLAMAZ"
Milletvekili adayı Yusuf Güney de Erzurumluların hiçbir siyasi mihrağın uşağı ve yaması olmadığını söyledi. Güney, şöyle devam etti: "Ancak yaşadığımız Bursa'da Erzurumluları temsil noktasında bulunan kurum ve kuruluşlar, maalesef Erzurumluları bir siyasi partinin temsilcisi gibi gösterip hareket etmektedirler. Federasyonun başındaki bulunan zatın bu kurumu bir siyasi partinin seçim merkezi gibi kullanmasına müsaade etmeyeceğiz. Şayet bir partinin temsilciliğini yapacaksa o makamdan derhal istifa edip o partinin bir temsilcisi olarak her türlü çalışmaya katılabilir." dedi.
Ardından Dolmabahçe mutabakatının fotoğrafını gösteren Yusuf Güney, "Dolmabahçe sarayında Erzurumlunun bu sahnede olmaması gerekirdi." şeklinde konuşmasını tamamladı.
Programı düzenleme heyeti başkanı Erdem Olgun, "450 binin üzerinde nüfusa sahip olduğumuz bu şehirde şimdiye kadar bizlerin bir siyasi kimlik ve duruş belirlemediğimizi düşünen bazı parti mensupları Erzurumlularla ilgili fütursuzca açıklama yapması bizleri üzmektedir." şeklinde konuştu. CİHAN