'Türkiye'de ekonomi çarkları durma noktasına gelmiştir'

"Derdimiz memleket, tasamız milletimizdir. Türkiye'de ekonomi tıkanmış çarklar durma noktasına gelmiştir. A

'Türkiye'de ekonomi çarkları durma noktasına gelmiştir'

MHP Genel Bakan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak derdimiz memleket, tasamız milletimizdir. Türkiye'de ekonomi tıkanmış çarklar durma noktasına gelmiştir. AKP bu büyük tarihi ekonomik enkazın hesabını 7 Haziran seçimlerinde milletimize verecektir." dedi.


Tanrıkulu yaptığı yazılı değerlendirmede, "Türkiye'nin ekonomik anlamda nefesi tıkanırken; 1,4 milyar TL'lik kaçak saray, 185 milyon dolarlık uçaktan sonra Cumhurbaşkanlığı, örtülü ödeneğe de el atmıştır. Esasen Başbakanlık makamına ait olan örtülü ödenek kullanma yetkisi, milletimiz uyurken bir gece sabaha karşı verilen bir önergeyle TBMM'den hızla geçirilmiştir. Anayasamıza göre 'örtülü ödenek' kullanma yetkisi ve görevi bulunmayan saray makamı, yıl sonuna kadar 2,1 milyar TL'nin hesapsızca kullanma yetkisine kavuşmuştur. Devletin her türlü imkânını kendisinin rahatlığı ve konforu için kullananlar, çalışanımıza, emeklimize sıra geldiğinde kaynak yok bahanesine sarılmaktadır." ifadelerini kullandı.


"AKP, GÜNÜ LAF KALABALIĞIYLA GEÇİRİYOR"


Günü laf kalabalığıyla geçirerek Türkiye'nin düştüğü acı tablo karşısında hiçbir sorumluluk duymayan AK Parti'nin 2015 yılı büyüme tahmini de yılın ilk üç ayında çöktüğünü vurgulayan MHP'li Tanrıkulu, şöyle devam etti:
"Daha bugünden 2015 yılı 1'inci çeyrek büyümesinin de düşük -sıfır (0)- çıkacağının zemini hazırlanmaya başlanmıştır. Türkiye uzun vadeli bir durgunluk dönemine girmiştir. Bu büyüme hızı ve üretim profili ile Milliyetçi Hareket Partisi'nden aşırılan 2023 hedefleri artık hayalden öteye gidemeyecektir. Başkanlık sistemi gelirse daha zengin, daha gelişmiş olacağız palavralarına ise ne girişimcimiz, ne de milletimiz inanmaktadır."


"DÜNYADA ÜRETİM ARTIŞININ OLMADIĞI HİÇBİR ÜLKEDE BAŞARI YOKTUR"


Tanrıkulu açıklamasına, "Saray'ın neden olduğu yükselen doları dizginlemek için piyasalara her gün dolar satan Merkez Bankası'nın o çok övünülen rezervleri de hızla erimeye başlamıştır.16 Ocak'tan 26 Mart'a kadar yaklaşık 10 milyar dolar döviz satan Merkez Bankası'nın net rezervi 26 Mart itibariyle 34,8 milyar dolara gerilemiştir. Bu rakam Türkiye'nin 2,5 aylık ithalat borcuna ancak yetmektedir. Bir başka ifadeyle 2002 yılında Türkiye'nin her 100 dolarlık kısa vadeli dış borcuna karşılık Merkez Bankası kasasında 176 dolar varken, bugün sadece 96 dolar bulunmaktadır." tespiti ile devam etti.



"Dünyada üretim artışının olmadığı hiçbir ülkede başarı yoktur" diyen Tanrıkulu, "MHP olarak; yatırım ve üretimi ülkemiz için çok önemli görmekteyiz. Türkiye'nin yeni bir ekonomi, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme politikasına olan ihtiyacı her geçen gün daha da artmaktadır. Kaynaklarımızı doğru ve adaletli kullanarak, önceliği insan olan politikalarımızı muhakkak hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Böylelikle Türkiye ekonomisinin tüm unsurları bugünden daha rahat bir nefes alabilecek, 12 yıldır süregelen mevcut sorunlar mazide kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye'de ekonomi çarkları durma noktasına gelmiştir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER