Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberinde MHP yönetiminin Ankara'da Gökçek'i aday göstermeyi düşündüğü iddiası hatırlatıldı.
"Gökçek'in ise 'bir konsensus olması halinde MHP'den aday olmayı düşündüğü' ileri sürülürken, kulislerde 'Gökçek'in adaylığının AKP'nin Ankara'daki oylarını bölebileceği' konuşuluyor" denen haber şöyle devam etti:
— Gökçek'in özellikle Ankara'da büyük bir seçmen kitlesinin bulunduğu" belirtilirken, MHP'nin "her ilde kazanma hesapları yaptığı" da ifade ediliyor. Bu doğrultuda da 1398 belediye başkanı adayını seçerken 'halk nezdinde sevilen, güvenilir, halka hizmet etmiş' isimlere öncelik verildiği partide konuşulurken, İstanbul dahil her yerde aday gösterme kararı alan MHP yönetimi, her ilde seçimi kazanmayı, 'kazanamasa da en çok oyu almayı' hedefliyor.
— Gökçek isminin de bu anlayıştan yola çıkarak düşünüldüğü kaydediliyor. Gökçek'in, 'MHP'nin aklında olan bir isim olduğu ve bu doğrultuda değerlendirmeye alındığı' belirtilirken, parti yönetiminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de 'Gökçek gibi sürpriz bir isim üzerinde müzakere yaptığı' öğrenildi.
‘AKP kaybedecek’
MHP Genel Merkezi’nde, “ yerel seçimlerde ittifak yapılmaması halinde kaybeden tarafın AKP olacağına” dikkat çekiliyor. MHP kulislerinde, “Genel Başkan Bahçeli’nin ittifak çağrısında bulunmasının ardından AKP’nin pragmatist (faydacı) tutum içine girdiği ve ittifakın ruhunu anlayamadığı” belirtilirken, AKP’nin, “MHP’nin elinde bulundurduğu Adana, Mersin ve Manisa belediye başkanlıklarıyla ilgili de hesaplar yaptığı” kaydedildi. AKP’nin bu hesapları yaparken, “yerel seçim dinamiklerini bir kenara bırakarak, tamamen 24 Haziran’daki seçim sonuçlarından yola çıktığı belirtildi. Öte yandan MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Yanınızdaki altı isim işbirliğinin bozulması için özel çaba sarf ediyor” dediği de kaydedildi. AKP’li Ömer Çelik, Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş, Hayati Yazıcı, Mahir Ünal, Mustafa Şentop ve Mücait Arslan gibi isimlerin tutumlarının “MHP’yi rahatsız ettiği” belirtilirken, genel merkezde bu altı ismin “MHP’yi istemedikleri” görüşü de hâkim. Bu isimlere tepki gösterilmesinin ardında ise üç neden bulunuyor. Bunların da “ MHP’yi sevmedikleri, AKP ’den MHP’ye taban kaymasının olduğu düşüncesi ve MHP’nin ABD ile çok uğraştığı, tepki gösterdiği, bundan da ABD’nin rahatsızlık duyduğu” görüşleri olduğu öğrenildi.