Möller halkı oy kullanmaya davet etti


Almanya'nın Lünen şehrinde 13 Eylül Pazar günü yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde SPD'den aday olan Rolf Möller, halkı oy kullanmaya davet etti. Belediye başkanlığı için 6 aday yarışacak.

Möller, belediye başkanı seçilmesi halinde hazırladığı 8 projeyi aktif hale getireceğini söyledi. Möller, "Birinci nokta olarak aile planlaması üzerinde durmak olacak. Bunun yanında anaokullarını ve okullar için çalışmalarımız olacak. Göçmen gençler içinde entegrasyon konusunda çalışmalarımız var. Şehirde diyalog grubu oluşturduk. Bu konuda cami yönetimini de çağırdık. Fikirlerini aldık neler yapılabilinir diye. Çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak ve onlara güzel bir gelecek sunmak istiyoruz. Gençlerimizi iş sahibi yapmak iş olanağı sağlamak istiyoruz. Şehrimizde az staj yerleri var. Bu nedenle küçük firmalara da staj yerleri için çalışma yapacağız. İşçi bulma kurumu ve firmalarla bir araya gelip çalışmalar yapmak istiyoruz." dedi.

Lünen şehrinde 5 bin 500 işsiz olduğunu dile getiren Möller, 2020 yılına kadar bu sayısı yarıya indirmek istediklerini dile getirdi. Emekliler ve özürlüler için de ayrı bir çalışma yapacaklarını dile getiren Möller, "Gençlerimizin meslek hayatını düzenlemek istiyoruz. Şehrimizi daha güvenli bir hale getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Başkan adayı Möller, Türkler içinde çalışmalar olduğunu dile getirerek, "Müslümanlar için mezarlık ve yaşlılar için bakımevi üzerinde durmak istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Möller halkı oy kullanmaya davet etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER