Antalya'da 22 yıldır oturdukları evleri AK Partili Kepez Belediyesi tarafından 2 ay önce yıkılan, yağmurda ve soğukta 2 metrelik çadırda yaşamak zorunda kalan ailenin çocukları mum ışığında ders çalışarak büyük bir başarıya imza attı. Ailenin okula giden çocuklarından biri takdir diğeri teşekkür aldı. Evin oğlu ise teşekkür belgesini üç puanla kaçırdı.
Yarıyıl tatili sebebiyle bugün son ders zili çaldı. Antalya'da bin 448 okulda öğrenim gören 422 bin 193 öğrenci karnelerini alarak tatile girdi. Antalya'da en anlamlı karnelerden birini Teke ailesinin 3 çocuğu aldı. Bunu sebebiyse ailelerinin bir süredir içinde bulunduğu durum. 22 yıldır kullandıkları ev ve işyerleri 'işgalci' oldukları gerekçesiyle Kepez Belediyesi tarafından yıkılan 6 kişilik aile, 2 aydır 2 metrekarelik çadırda yaşıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü, şiddetli yağmur ve fırtınanın esir aldığı kentte, 250 liralık çadırda yaşam mücadelesi veren aile, elektrik, su gibi imkanlardan mahrum. Evin eğitim çağındaki çocukları da imkansızlıklar arasında ders çalışıp okullarına devam etti ve ailelerinin yüzünü güldüren başarıya imza attı.
Teke ailesinin; ikiz kızlarından 11. sınıfa giden Neslihan (16) teşekkür, 10. sınıf öğrencisi Nazmiye (16) takdir belgesi aldı. Evin oğlu 8. sınıf öğrencisi Abdulvahap (14) ise başarı belgesi almayı 3 puanla kaçırdı. Başarılı kardeşler mum ışığıyla aydınlanan çadırlarında, soğuğa karşı battaniye ile ısınarak ders çalıştı ve yarı yıl sonunda mutlu sona ulaştı.
Mahçup oldukları için görüntü vermekten rahatsız olan kardeşler konuşmazken babaları Alihan Teke (37) çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi. "Allah'a çok şükür başarılı olmuşlar bu enkazın altında; elektrik, susuz, banyosuz. Çok mutluyuz." ifadesini kullanan Alihan Teke, "Enkazın altında da olsan, eğer hevesliysen, devletine, milletine faydalı olmak istiyorsan çalışmak zorundasın. Beni görüyorsunuz. Onlar için gidip inşaatta çalışıyorum. Ekmeğin peşinde koşan adamım. Devletimize, milletimize faydalı çocuk yetişmesi için çabalıyorum. Enkazın altında mumla çalışan çocuklar. Utanıyorlar kamera karşına çıkmaya. 'Kimse beni tanımasın. Bu hale düştüğüm için utanıyorum' diyorlar." şeklinde konuştu.
Devleti yönetenlerin kendilerini görmesini isteyen baba Alihan Teke, şunları söyledi: "Devletimizi yönetenler bizi görmemezlikten gelmesin. Buradan onlara sesleniyorum. Belediyenin içinde rantçı bir yapı var. Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na sesleniyorum. TBMM'nin 550 vekilini buraya davet ediyorum. Bir tane milletvekili gelip bizim halimizi görsün."
AİLENİN DRAMI
Alihan Teke'nin rahmetli babası 1993 yılında Fevzi Çakmak Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde 6 dönüm arsa aldı. Dönemin Varsak Belediyesi yetkililerinden 84 bin liraya alınan taşınmaz üzerinde ev ve işyeri kuran Alihan Teke'ye, tapusu olmamasına rağmen elektrik, su abonelikleri verildi, vergi ve ecri misil kaydı çıkarıldı. Lise, ortaokul ve ilkokulu giden 3'ü kız, 4 çocuğu olan Teke, tasarrufundaki yerin tapusunu almak istedi ancak başaramadı. Varsak, 2009 yılında büyükşehir sınırlarında ilçe oluşturulmasıyla Kepez Belediyesi'ye birleştirildi. 6 dönümlük alanın zamanla değeri katlandı ve bugün milyonlarca liralık bedele ulaştı. Alihan Teke'nin de sıkıntıları arttı. Tapusu olmasa da Varsak Belediyesi tarafından hak sahipliği tanınan Alihan Teke, Kepez Belediyesi tarafından 'işgalci' kabul edildi. Belediyeye derdini anlatamayan Alihan Teke, sonunda tapu tespit davası açtı. Dava devam etmesine rağmen Alihan Teke'nin evi ile iş yeri, makineleri ve malzemelerinin bulunduğu taşınmaz Kepez Belediyesi ekiplerince 11 Aralık'ta yıkıldı. 6 nüfuslu Teke ailesi ise açıkta kaldı. Hava sıcaklığının sıfırın altına kadar düştüğü ve şiddetli yağmurların başladığı Antalya'da ailesini korumak isteyen Ali Teke, 250 liraya aldığı çadırı enkaz alanının üzerine kurdu. 4 çocuğu ve eşi ile birlikte elektrik ve suyu bulunmayan bu çadırda yaşamaya başladı. CİHAN