Norveç Kızılhaç'ı yalnızları konuşmaya teşvik edecek

Norveç Kızılhaç'ı yalnızları konuşmaya teşvik edecek

Bu yıl 150. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Norveç Kızılhaç'ı, ilginç bir organizasyona imza attı. Yalnız yaşayan Norveçliler, 'kırmızı konuşma bankı' adı verilen banklarda oturup birbiriyle hasbihal edecek.

Prenses Mette-Marit'in de desteklediği organizasyon kapsamında başta Norveç Kraliyet Sarayı çevresi olmak üzere ülkenin 400 farklı yerine kırımızı oturma bankı konulacak. Prenses, kurumun kendisine hediye ettiği kırımzı bir bankta bazı sığınmacılar ile sohbet etti.

Organizasyonun amacı birbirleriyle kaynaşan sıcak bir toplum oluşturmak. Yalnız yaşayan binlerce kişiyi farklı kişlerle diyaloğa geçirmek.

Organizasyon boyunca kurum yetkilileri, halkın kırmızı banklarda oturup bir birleriyle tanışıp sohbet etmelerini istiyor. Yetkililer, aktivite boyunca ülkenin çeşitli yerlerinde kırmızı bank görmenin kurum için oldukça heyecan verici olacağını söyledi.

Kurumun verilerine göre şu an ülke genelinde 70 bin kişi yalnız yaşıyor. Bu tür insanların diyaloğa ihtiyacı olduğu kaydedilirken, organizasyona destek olmak isteyenler internet sitesi üzerinden 150 kron para yardımında bulunabiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Norveç Kızılhaç'ı yalnızları konuşmaya teşvik edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER