SAKARYA (CİHAN)- Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Erdoğan Erdoğan, evinin bulunduğu bölgede kanalizasyon olmamasına rağmen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) kendisinden her ay 3 ila 6 TL arasında kanalizasyon katılım bedeli alınmasına tepki gösterdi. Erdoğan, SASKİ'den gelen ihbarla bir şok daha yaşadı. Kanalizasyon olmaması sebebiyle evinin bahçesini su basınca sayaca ulaşamayan SASKİ, Erdoğan'a ihbar göndererek, 15 gün içinde sayacın okumaya uygun hale getirilmemesi durumunda ücretli işlem yapılacağını bildirdi.
"6 YILDIR SAYAÇ AYNI YERDE"
Erdoğan, yaptığı açıklamada, hem ihbara hem de kanalizasyon olmadığı halde katılım payı alınmasına tepki gösterdi. "Kanalizasyon olsa su birikmez, dolayısıyla görevli sayacı okuyabilir. Ancak her yağıştan sonra evin çevresi göl oluyor." diyen Erdoğan, "Hem bu sayaç 6 yıldır burada. Şimdiye kadar nasıl okuyorlarsa yine okusunlar. Kendi yapamadıkları işleri biz tüketiciye yüklüyorlar. Suyu tahliye edip sayacı okusunlar, ya da kanalizasyon yaparak soruna kalıcı çözüm üretsinler. Hizmet vermemenin faturasını bize kesmesinler." şeklinde konuştu.
"10 BİN ABONEDEN HAKSIZ PARA ALINIYOR"
Erenler Bekirpaşa Kozluk mahallesi Yanyol caddesinde bulunan kendi eviyle birlikte diğer evlerin de aynı sorunu yaşadığını vurgulayan Erdoğan, SASKİ'nin olmayan bir hizmetin bedeli için kendilerinden her ay su tüketimine göre 3 ile 6 lira arasında atıksu bedeli aldığını vurguladı. Erdoğan, "Bu bedellerin alınmasını kabul etmiyorum. Devletin vatandaştan 1 lira bile olacağı olsa ve üzerinden 5 yılda geçse 10 yılda geçse bu bedeli alıyor. Ben olmayan hizmetin bedelini niye vereyim devlete, bana bunun iadesi gerekir. Bunun için haklarımı sonuna kadar arayacağım. SASKİ'ye hakkımı helal etmiyorum. Bu kesintiler için. Bizim gibi mahalle kapsamına alınan ve kanalizasyonu olmayan bir çok yerdeki 10 bin abone bu durumu yaşıyor." diye konuştu.
HUKUK MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
4 yılda 314 lira haksız tahsil edilen kanalizasyon katılım payının geri ödenmesi için 2 sene önce hukuk mücadelesi başlattığını belirten Erdoğan konuyu tüketici mahkemesine taşıdığını ancak mahkemenin ret kararı verdiğini belirtti. Ret kararı üzerine konuyu Yargıtay'a temyize götürdüğünü dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Yargıtay 3. Hukuk Dairesi bahse konu itirazın 1.890 liranın altında olması sebebiyle temyizin reddine karar verdi. Yani benim haklı olup olmadığıma bakmadı. Bunun üzerine ben de Yargıtay Üst Kurulu'na başvuruda bulundum. Eğer bu kurul beni haklı bulmazsa Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağım. Verilmeyen bir hizmetin bedeli olmaz. Bunu kabul etmiyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım."
SASKİ ise hizmet bedellerinin kanunlara göre belirlenen oranda tahakkuk ve tahsilatının yapıldığını savundu. CİHAN