Online alışverişte teslimatların yüzde 86'sı gecikiyor


Honeywell'in araştırması internetten yapılan alışverişlerde teslimatların yüzde 86'sında gecikme olduğunu ortaya koyuyor.
700 denek ile yapılan 'Türkiye'de Online Alışveriş Eğilimleri' araştırmasına göre tüketicilerin yüzde 70'i satın alma kararı verirken teslimat seçeneklerini önemli görüyor.

Tüketicilerin yüzde 99'unun temennisi satın aldığı ürünün teslimat gününde SMS almak veya telefon ile haberdar edilmek. Buna karşılık teslimatta gecikme olduğunda dahi müşterilerin yüzde 40'ı SMS almıyor. Yüzde 27'si teslimat zamanında belirttikleri yerde olmadıkları için ürünü teslim alamadıklarını belirtiyor; bunların yüzde 53'ü ise satın aldıkları ürünün kendi onayları alınmadan bir başkasına verildiğini ifade ediyor. Bu grubun yüzde 36'sı ise bu durumdan memnun değil.

Araştırma kadınların yüzde 56'sının bir ürünü daha süratli teslim almak için daha fazla kargo ücreti ödemeye razı olduğuna işaret ediyor. Ayrıca tüketicilerin yüzde 98'inin cep telefonu ve tabletten ürün aldığını, web ortamından satış yapan perakende firmalarının stok yönetimi kadar ağlarının mobil aygıtlara uyumlu olmasına da önem vermeleri gerektiğine temas ediyor.

Honeywell Sensing and Productivity Solutions Türkiye Ülke Müdürü Murat Kafkas, online alışverişlerde en büyük sorunun teslimatların gecikmesi olduğunu vurguladı. Kafkas, "Perakende sektöründe uygun maliyetli, süratli ve hatasız teslimat müşteri sadakati adına eskisinden önemli. Müşteri ya alışveriş yaparken kendisine sunulan alternatifleri beğeniyor ve alışverişe devam ediyor ya da alışverişi yarıda kesiyor. Özellikle bu noktada stok ve lojistik yönetiminde teknoloji kullanımının ne denli önem kazandığını görüyoruz. Bu, özellikle müşteri beklentilerinin artış gösterdiği bayram, sevgililer günü veya yılbaşı gibi alışveriş dönemlerinde daha da önem kazanıyor." dedi.

Her sektörde olduğu gibi hizmet sektöründe de müşteri memnuniyetinin altın kural olduğunu belirten Murat Kafkas, şunları kaydetti:

"Müşteriler, satın aldıkları ürünün nerede olduğuna, ne zaman teslim edileceğine dair düzenli ve net bir biçimde bilgilendirilmek istiyor. Hatta ürünün teslimat zamanını değiştirmek dahi isteyebiliyorlar. Bu araştırma bize, gerek perakende, gerekse kargo şirketlerinin artan müşteri taleplerini en iyi biçimde yönetebilmek üzere müşteriler ile gerçek zamanlı iletişim içinde olmaları gerektiğini gösteriyor. Araştırma bize perakende sektörünün müşterinin ihtiyaçlarına karşılık verebilmek ve müşteri sadakatini kazanabilmek için teknolojiyi iş akışlarına entegre etmeleri gerektiğini ortaya koyuyor."

CİHAN
<< Önceki Haber Online alışverişte teslimatların yüzde 86'sı gecikiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER