MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, PKK terör örgütünün Güneydoğu Anadolu bölgesinde kaymakamlık ve adliyede çalışan yerli memurlar arasında örgüt ile dolaylı veya dolaysız irtibatlı olanlar üzerinden istihbarat elde ettiğini söyledi. Terör örgütü ile ilişkisi olduğu düşünülen personelin derhal açığa alınması gerektiğini kaydeden Özdağ, "Ayrıca, uygulanacak rotasyon ile diğer illerden gelecek olan memurların görev yapması sağlanmalıdır. İç İşleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın bu sıkıntıdan haberdar olmamaları mümkün değildir." dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.
Terörle mücadelenin Sur, Silopi ve Cizre'ye sıkıştırılamayacağını kaydeden Özdağ, "Bütün vatan sathında sürdürülmelidir. PKK'nın sadece silahlı terörist kadroları değil, silahlı kadroları ayakta tutan, besleyen kadroların da terörist mücadelesi hedefi olmalıdır. PKK terör örgütünün para kaynakları hedef alınmalıdır. PKK'nın Kandil'deki ve Kobani'deki merkezleri hedef alınmalı ve vurulmalıdır. Ve PKK'ya karşı uzun vadeli, etkili ezici bir anti-terörizm strateji izlenmelidir." diye konuştu.
PKK terör örgütünün Güneydoğu Anadolu bölgesinde kaymakamlık ve adliyede çalışan yerli memurlar arasında örgüt ile dolaylı veya dolaysız irtibatlı olanlar üzerinden istihbarat elde ettiğini vurgulayan Özdağ, "Terör örgütü ile ilişkisi olduğu düşünülen personel derhal açığa alınmalıdır. Ayrıca, uygulanacak rotasyon ile diğer illerden gelecek olan memurların görev yapması sağlanmalıdır. İç İşleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın bu sıkıntıdan haberdar olmamaları mümkün değildir. Bir an önce jandarma özel harekata katılım yaşı 45'e çıkarılmalıdır. Güvenlik personelin operasyonlar sırasında konuşlanma şartları iyileştirilmelidir. Barınma ve yiyecek şartlarında düzeltme yapılması şarttır." açıklamasında bulundu.
'AYN EL ARAP'IN DEŞİFRE EDİLMESİ VE TERÖR EYLEMLERİNİN BEYNİ OLDUĞU ORTAYA KONULMALI'
Yapılacak yasal bir düzenleme ile geçici köy korucularının kentlerde gerçekleşen çatışmalarda hiç sorunsuz mücadele edebilmelerinin önünün açılması gerektiğini anlatan Özdağ, şöyle konuştu: "PKK ilk kez bu kadar etkili keskin nişancı kullanmaktadır. PKK saflarında bu kadar çok keskin nişancı yoktur. Bu keskin nişancıların bir bölümü Ayn El Arap'taki çatışmalara da katılmış ve Türkiye'ye Ayn El Arap'tan sızan yabancı kökenli paralı askerler olduğuna dair bilgiler vardır. Ayn El Arap'ın muhakkak deşifre edilmesi ve Türkiye'de devam den terör eylemlerinin beyni olduğu ortaya konulmalı ve bu şehirdeki terörist yapılanmaya karşı gereken askeri ve örtülü operasyonlar yapılmalıdır. Şırnak ile merkezinin Cizre'ye, Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınması çalışmaları derhal durdurulmalıdır. Terör örgütüne destek olan çocukların ailelerine yapılan sosyal yardımlar derhal kesilmelidir. Başta AKP Diyarbakır İl başkanı olmak üzere bölgedeki AKP il görevlileri asker ve polise operasyonları nasıl yönetecekleri konusunda ders ve hatta emir verme hadsizliğinden bir an önce vazgeçmelidir."
'BÜLENT ARINÇ'A İNANIYORUM'
Bir gazetecinin "Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında özellikle Dolmabahçe üzerinden yürütülen tartışma hakkında neler söylersiniz?" sorusuna Özdağ, "Ben Bülent Arınç'a inanıyorum." dedi. "Yarın mecliste anayasa uzlaşma komisyonu ilk çalışmasına yapacak MHP'nin beklentisi nedir?" sorusuna Özdağ, "MHP olarak parlamenter demokratik sistemin güçlendirilerek devam etmesini istiyoruz. 17-25 Aralık sürecinde askıya alınan hukuk devletinin tekrar tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yargı bağımsızlığının tekrar kurulması gerektiğine inanıyoruz. Bugün mevcut anayasanın iktidar tarafından istenilen maddesinin uygulandığını, istenilen maddesinin uygulanmadığını biliyoruz. Bu anlamda 17-25 sonrasındaki süreç aslında iktidarın anayasaya karşı darbe düzenlemiş olduğu bir süreçtir. İktidarın anayasaya karşı darbe düzenlemiş olduğu ve anayasanın belirli bölümlerini askıya aldığı süreçtir. Bu anayasa yapım sürecinden beklediğimiz Türkiye'de tekrar demokratik hukuk devletinin parlamenter sistem çerçevesinde oluşturulmasıdır. Başkanlık tartışmalarının biz PKK ile daha doğrusu Abdullah Öcalan'la yapılan pazarlıkların bir parçası olarak görüyoruz. Büyükşehir yasası ile idari federasyonun temelleri atılmıştı, şimdi başkanlıkla siyasi bir özerk bölge niteliği de oluşturulmaya çalışılacak. Esasen 2012-2013-2014'te iktidar tarafından yapılan açıklamalarda böyle bir sürecin ipuçlarının nasıl verildiğini hatırlıyoruz. Halkın kafasını karıştırmak ve geçmişi örtmek adına üniter devlette de başkanlık olur ifadeleri kullanılıyor burada da samimi olmadıklarını iyi biliyoruz. AKP'nin içinde bu konuda büyük bir çatışma olduğunun farkındayız."
Başka bir gazetecinin, "MHP'de muhaliflerin kongre taleplerine yönelik kayyum süreci başlayacağı haberleri yer alıyor nasıl yorumlarsınız?" sorusuna Özdağ, "Öyle bir süreç henüz yok. Genel merkez tüzüğe uygun olarak başvuruları inceliyor. İnceleme devam ediyor." dedi. CİHAN