İZMİR (CİHAN)- İzmir'in merkezine en yakın sanayi bölgelerinden birisi olma özelliğine sahip Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde (Pancar OSB) inşaatı süren 40 yeni tesisle yüzlerce kişiye istihdam imkanı sağlayacak. Toplam 130 hektarlık alanda kurulan bölgeye gösterilen ilgiden dolayı ikinci etabın da altyapı yatırımlarına başladıklarını aktaran Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, gereken malzeme ve ekipmanların tamamının satın alındığını ve iki sene içinde altyapıyı bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.
Geçen yıl bölgeye dahil edilen 355 bin metrekarelik ikinci kısımda altyapı inşaatının halen sürdüğünü belirten Şairoğlu, birinci etapta ise üretimlerinin başladığını söyledi. Halen 20 fabrikanın çalıştığı bölgede 10 fabrikanın da yakın zamanda faaliyete geçeceğini aktaran Şairoğlu, "40 tesisin de inşaatı sürüyor. Buradaki 70 parselde ve ikinci etaptaki bölgede de firmalar tesislerini kurmaya başlayacak. Bölgeye en çok makine ve yedek parça firmaları ilgi gösterdi. Bunun yanında ambalaj sektörü, ağaç ve ahşap sanayisi, deri, madeni yapı elemanları, gıda, demir çelik, döküm, plastik, otomotiv yan sanayisi, tekstil ve kimya sektörlerinden yatırımcılar da bölgeye yatırım talebinde bulunuyor. Yapımı süren 40 tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte yüzlerce hemşehrimiz istihdam edilecek." dedi.
İKİNCİ ETAPTA BİLE YER KALMADI
İkinci etap bölümünde bulunan 18 parsel arsanın da kısa sürede yatırımcılar tarafından alındığını belirten Hüseyin Şairoğlu, şunları kaydetti: "Bütün parselleri sahiplendirilmiş, İzmir'deki az sayıdaki OSB'den birisiyiz. Yatırımcıdan gelen yoğun talebi değerlendirerek, bölgeyi üçüncü etapla büyütme düşüncesini gündemimize aldık. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız." Pancar OSB'nin Adnan Menderes Havalimanı'na 18, Alsancak Limanı'na 30, şehir merkezine 33 kilometre mesafede olduğunu hatırlatan Şairoğlu, "Konum ve ulaşım açısından hiçbir sorunumuz yok. Halihazırda bölgeye İzmir-Aydın karayolunun Ayrancılar kesiminden ulaşılıyor ancak bölge yönetimi olarak, İzmir-Aydın otoyoluna bağlantı konusunda Karayolları ile anlaşma sağladık. Ulaşım için iyileştirme çalışmalarımız sürüyor." dedi. Bölgenin enerji temini noktasında bir sıkıntıları olmadığını da belirten Şairoğlu, "Doğalgaz bölgeye ulaştı. Pancar'ın köy merkezinde, İzmir banliyö hattı İZBAN'ın istasyonu bulunuyor. Burası bölgeye 2,5 kilometre uzaklıkta. Asıl önemli olan, bu istasyonda yüklem boşaltma rampası da olması, yani bir konteyner oraya kadar götürülüp vagona koyulabilir. Bu da bölgeye demiryolu avantajı sağlıyor." şeklinde konuştu.
1,5 MİLYON LİRALIK HİBEYLE ARITMA TESİSİ
Gelecek dönemde altyapı ve üstyapı yatırımlarını sürdüreceklerini anlatan Şairoğlu, bölge ana giriş ve çevresiyle karayolu cephesini düzenleyeceklerini belirterek, arıtma tesisinin şartname ve projelerini de hazırladıklarını aktardı. Arıtma tesisini iki yıl içinde faal hale getirmek istediklerini ifade eden Şairoğlu, "Ayrıca bölgenin koruma bantları düzenleme ve ağaçlandırma işlerini, sıcak su dağıtım şebekesini yapacağız. Konferans ve toplantı binasını ekleyeceğiz. İtfaiye merkezi, sağlık merkezi inşaatı, idari ve sosyal alanların planlanması ve düzenlenmesi işleri de projelerimiz arasında. Bunlara kısa süre içinde başlamayı planlıyoruz. Katılımcılar için altyapı dışında farklı hizmetler vermeye de başladık. Bölgemiz arıtma tesisleri için İZKA'dan 1 milyon 500 bin liralık hibe destek kredisi alındı, en kısa sürede ihalesine çıkıp inşaata başlanacağız." diye konuştu. CİHAN