Partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Elazığ'dan
karayolu ile
Malatya'la gelen Paçacı, Malatya
Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Paçacı, Ziraat Odası Başkanı
Bayram Polatbaş'dan Malatya çiftçisinin durumu hakkında bilgi aldı.
Basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandıran
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Paçacı, MHP'nin başörtüsü konusunda
AK Parti'yi oyuna getirdiği iddialarını değerlendirdi. Paçacı, "Yani eğer Adalet ve Kalkınma Partisi 339 milletvekili ile 70 milletvekili bulunan MHP'nin oyununa geldi ise bırakıp gitsin. Böyle bir şey söz konusu olmaz.
Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli bir partidir. Bırakın rakiplerine bu şekilde davranmayı Türkiye'nin meselelerine samimi bir şekilde, seviyeli bir şekilde çözüm üretmek için vardır. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi 339 milletvekili olmasına rağmen maalesef yerine getirememiştir." şeklinde konuştu.
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun başörtüsünün eğitim hakkı olarak görülemeyeceği yönündeki açıklamaları ile ilgili ise Paçacı şunları söyledi: "O kendi görüşünü ifade etmiş. Herkes görüşünü net ve açık bir şekilde ifade edebilir. Bir başkası başka bir şey söyler. Onun şahsi görüşüdür. Bu konuda fazla birşey söylemeye gerek yok."
Dünyanın her yerinde tarımın devlet tarafından
desteklendiğini belirten Paçacı, AK Parti döneminde ise çiftçiye hak etmediği bir muamelenin yapıldığını söyledi. Paçacı, "Hepiniz çok yakından hatırlarsınız 'Ananı al da git. Gözünü
toprak doyursun' gibi sözler esas itibari ile AKP tarafından çiftçiye verilen desteğin en bariz göstergesidir. Çiftçimiz bu muameleyi hak etmemektedir." dedi.
Çocukluğum Malatya'da geçtiğini de vurgulayan Paşaçacı şunları söyledi: "Geçmişte burada bir
Tekel tütün fabrikası,
Sümerbank bez fabrikası ve
şeker fabrikası vardı. Bunlar Malatya'nın sanayi dalında can damarlarıydı. Bugün tekel tütün fabrikası yabancılara satılmış. Sümerbank satılmış ve
şeker fabrikası da satılmak üzere. Malatya dünyanın en verimli en leziz
kayısılarını üreten çok özel bir coğrafyada kurulmuş. Çok büyük bir avantajı var. Kayısı aynı zamanda bir
ihraç ürünü. Sadece kayısıya verilecek destek Malatya'yı değil Malatya'nın çevresini de Türkiye'nin ihracatını da çok olumlu etkileyebilir. Ancak geçmiş yıllardan bugüne geldiğimizde özellikle son 5 -6 yılda bu desteğin oluşmadığını görüyoruz."
CİHAN