CHP kulislerinde konuşulan sürpriz isim

Yerel seçimler yaklaşırken, partilerin en önemli gündemlerinde biri de İstanbul ve Ankara adayları... İşte CHP kulislerinden konuya ilişkin son haberler...

CHP kulislerinde konuşulan sürpriz isim

Yerel seçim çalışmalarını erken açıklayarak adaylık tartışmalarını bitirmek ve saha çalışmalarını başlatmak istediğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday listesini netleştirmek konusunda sıkıntılı. Parti içi dengeler nedeniyle yerel seçim çalışmalarına start veremeyen Kılıçdaroğlu'nu zorlayan en önemli başlık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı.

Bugün'de yer alan habere göre İstanbul adaylığı ile ilgili çok sayıda talep Kılıçdaroğlu'na resmi ve gayri resmi kanallarla iletildi. Milletvekili grubu içinde de İstanbul adaylığı talebi dikkat çekiyor. Kamuoyuna İstanbul adaylığı talebini yansıtan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yanı sıra grup başkan vekilleri Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi de İstanbul adaylığı için kulis yapıyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul adaylığı ile ilgili talep ve tartışmalar da Kılıçdaroğlu'nu İstanbul konusunda zorluyor.
 
ANKARA'DA MÜLKİYE SÜRPRİZİ

CHP'nin Ankara adaylığı için de sürpriz isimler var. Kulislerde bugüne kadar DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP'nin geçen yerel seçimde Büyükşehir adayı olan Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismi konuşuldu. Son dönemde Ankara için bu isimlere sürpriz bir isim dahil oldu. Kılıçdaroğlu'nun listesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Yalçın Karatepe'nin de olduğu belirtiliyor. Mülkiye Dekanı Karatepe ile ilgili, mülkiyeli CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun kulis yaptığı ifade ediliyor.

ILIMLI İSİM ARAYIŞI

Kılıçdaroğlu, İstanbul başta olmak üzere, tüm iller için muhafazakar ve sağ oyları da alabilecek "ılımlı" isimler üzerinde çalışıyor. Kılıçdaroğlu, AK Parti ile CHP arasındaki oy farkının kapanması için; muhafazakar ve sağ oyları alabilecek aday belirlenmesi gerektiği görüşünü kurmayları ile paylaşıyor. Bu nedenle, "kamuoyunda Alevi ve sol kimliği çok öne çıkmış olarak algılanan isimlere" mesafeli olduğu, "ılımlı" isimler üzerinde durduğu belirtiliyor. 
<< Önceki Haber CHP kulislerinde konuşulan sürpriz isim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER