CHP'li Güler: Özür bekliyorum

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler parti içinde başlayan tartışmaları değerlendirdi.

CHP'li Güler: Özür bekliyorum

Partisini ve şahsını yıpratmak üzere kapsamlı bir çalışma yürütüldüğü ileri süren Güler, "Bu organizasyon karanlıktır; başarıya ulaşamayacaktır. Acınacak bir bilgi ve duyarlılık eksikliği içinde ne dediğini bilmeden, Türk ulusu ve Türk vatandaşlığı sistemini savunduğum için şahsımı ırkçılık, faşistlik, ırkçılığa çanak tutmak ile damgalamaya girişmiş her kişi ve kurumdan hem şahsım hem partim hem de haksız yere incitilen tüm yurttaşlarım adına özür bekliyorum" dedi. Kendisinin Boşnak kökenli bir Türk vatandaşı olduğunu belirten Güler, "Türkiye'nin Yugoslavya gibi olmasını istemiyorum" ifadesini kullandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Güler, "Öyle görülüyor ki, fahri doktorlar akademik doktorları çok kolay aşağılayabiliyor" dedi. Ulusun siyasi bir birlik, milliyetin ise toplumsal ve kültürel bir yapı olduğunu kaydeden Güler, "Ulus siyasi, milliyet sosyal kavramdır. Elma ile armut mu desem; biri sebze biri meyve mi desem… Bunların arasında kategori olarak eşdeğerlik kuramazsınız" diye konuştu. 

Güler, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Ulusalcı isimlerin İşçi Partisi'ne geçeceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Güler, "İşçi Partisi'nden, genel sekreterden ne bir ses ne bir nefes aldık. O haber gerçekten basın açısından bir talihsizlik" dedi. Milletvekili Güler, 'CHP'de CHP'li olmayan milletvekilleri var' şeklindeki açıklama ile ilgili ise "Çeşitli açıklamalar var. CHP, tüm toplumu kucaklamak üzere farklı siyasal kesimlerin temsilcilerini gönüllü olarak çağırdı. Gelenler geldiklerinde CHP rozetini taktılar ve CHP'lidirler. Başka partide idi geldi, 30 yıldır burada olan arasında fark yok. Bizi birbirimiz ile mücadele gücü olarak karşılaştırmak mümkün olur" dedi. 

Bir gazetecinin, "Açıklamalarınızın parti içinde bir rahatsızlık uyandırdığını düşünüyor musunuz?" şeklindeki sözleri üzerine Güler, şu ifadelerin kullandı: "Uyandırmaz mı. Ama mesele şu, bu açıklamayı orada dinledi arkadaşlarım, ertesi gün çok kişi ile paylaştık. Kimse de o sürmanşetlerde atılan başlık anlayışı yoktu. Çünkü bizde böyle bir anlayış yok.  Bu basit bir yanlış anlama olmaktan ziyade CHP üzerinde yürütülen gayri meşru, CHP dışından yeniden dizayn çalışmalarının bir parçasıdır. Adeta bir linç kampanyasına dönen bu şey bir kampanyadır. Kimse kampanyanın, bu yalan haberin CHP'de bir parçalanma, sarsılma ile sonuçlanacağını beklemesin. CHP bunu kendi içinde tartışarak aşacak."

CİHAN

<< Önceki Haber CHP'li Güler: Özür bekliyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER