CHP'NİN YAVAŞLATMA TAKTİĞİ
Özellikle Ana Muhalefet Partisi,
komisyon aşamasında çalışmaları yavaşlatmak için bir madde de 130 değişiklik önergesi verdi. Bu sayı
genel kurul aşamasında yüzlerle ifade edildi.
"500 ÖNERGE VERİLDİ"
CHP'nin genel kurul aşamasında verdiği önergenin sayısının 500 olduğu belirtildi. Verilen önergeleri okuyan isimlerden
Konya Milletvekili Katip Üye
Harun Tüfekçi önergelerin adeta sudan bahanelerle verildiğini söylüyor.
BİRBİRİYLE ÇELİŞEN ÖNERGELER
Bir madde de değişiklik yapılması için verilen her bir önerge de bazen virgülün kaldırılması bazen konulması talep ediliyor. Bazen de ard arda verilen iki farklı önergede birbiriyle çelişen talepler yer alıyor.
CHP'nin çalışmaları yavaşlatmak için önerge verdiği, madde iptalinin istendiği önergelerde de ortaya çıkıyor. İşte o önergelerden bir kaçı:
HER MADDE İÇİN AYRI İPTAL ÖNERGESİ
"Görüşülmekte olan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 610 sıra sayılı Kanun Tasarısının birinci maddesinin tasarı metninden çıkarılmasını arz ederiz."
"Görüşülmekte olan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 610 sıra sayılı Kanun Tasarısının dördüncü maddesinin madde metninden çıkarılmasını arz ederiz."
HER MADDE İÇİN EN FAZLA 2 ÖNERGE VERİLEBİLİYOR
CHP'li milletvekillerinin verdiği önergeler bu şekilde bütün maddeler ve fıkralar için tekrarlanıyor. Ama CHP pes etmiyor. Bu sayı bir madde de yüzlerce de olabiliyor. Oysa
Meclis İç Tüzüğü'ne göre bir madde de en fazla 2 önerge verilebiliyor.
"BAZEN VİRGÜLÜ DEĞİŞİYOR BAZEN…"
Tamamen Meclis'in çalışmasını yavaşlatmayı amaçlayan bu önergeler dikkate alınmayınca da mecliste ortam geriliyor. CHP'liler konuşturulmadıkları gerekçesiyle seslerini yükseltiyor...
CHP AZ KONUŞMAKTAN ŞİKAYETÇİ
Oysa
Danıştay ve
Yargıtay'la ilgili tasarının görüşme tutanaklarına göre en çok söz alan ve konuşan CHP'li vekiller. En çok önerge veren de yine CHP'liler... Ama konuşma süresinin az olduğundan yakınan da yine CHP'li vekiller oluyor.