Ezelhan ÜSTÜNKAYA- BUGÜN GAZETESİ
Genel
Merkez'in telesekreterli telefonundan aranan bazı delegelere, “Seçimli kurultay istiyorsanız 1'e, istemiyorsanız 2'ye basın” anketi yapıldı. Genel Merkez'den “
Anketle ilgimiz yok” açıklaması geldi...
Kurultay sürecindeki
CHP'de
imzaların toplanmaya başlanmasının ardından delegelerimarkaja almaya yönelik ilginç taktikler yaşanıyor. İlginç olaylardan birisi önceki akşamyaşandı. Bir kısım delege, telesekreterli GenelMerkez santral numarası üzerinden aranarak, “Seçimli kurultay istiyorsanız 1'i, istemiyorsanız 2'yi tuşlayın” şeklinde anket gerçekleştirildi.
CEP MESAJIYLA YALANLAMA
Delegeler bu durumumuhaliflere bildirdi. Telesekreterli anketin üzerinden bir süre geçtikten sonra, bu kez delegelerin cep telefonlarına Genel Merkez'denmesaj çekildi.Mesajda, “CHP GenelMerkezi adı kullanılarak yapılan anketle ilgimiz yoktur” bilgisi verildi.
Santral numarası üzerinden anket girişiminin nasıl yapıldığımerak konusu oldu.
4 Temmuz 'da
revizyon beklentisi
İmza toplamaya başlayan muhaliflerin sıkıntı yaşadığı iller arasına eski Genel Başkan
Deniz Baykal'ın memleketi
Antalya da dahil oldu. Bu ilden Genel Başkan
Kemal Kılıçdaroğlu'na
destek gelirken,
seçim sonuçları sonucu Baykal'a tepki duyulduğu iddia edildi.
İMZALAR ALINDI MI?
Muhalifler,
Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasına rağmen çoğunluk imzalarını aldıklarını savunuyor. Genel Merkez, 4 Temmuz'da PM'yi toplayarak MYK'da revizyon yapmayı ve muhaliflerin tepkisini dindirmeyi amaçlıyor. Ancak muhalifler 4 Temmuz öncesi kurultayı toplama girişiminin sonuçlanacağına inanıyor.
AK Parti'nin ‘3 dönem'i
model oldu
GenelMerkez'in önümüzdeki süreçte gündemini tüzük kurultayı oluşturuyor. GenelMerkez, olağan kurultay takvimi içinde önce tüzük kurultayı, ertesi gün seçimli olağan kurultay toplamayı planlıyor. Kılıçdaroğlu'nun genel
başkanlık koltuğuna oturduğu olağan kurultay 22
Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşmişti. GenelMerkez,Mayıs 2012'de önce tüzük ardından seçimli olağan kurultay yapmayı planlıyor.
TÜZÜKTE YER ALACAK
Tüzükte değiştirilmesi öngörülen en önemli değişik ise genel başkan, genel başkan yardımcıları,milletvekilleri ile diğer parti yöneticilerine “üç dönem” sınırının getirilmesi olacak.
Üç dönem sınırı AK Parti'nin tüzüğünde de yer alıyor. Üç dönemsınırlaması dışında, seçimlerde başarısız olan il başkan ve yöneticileri ile genel başkan yardımcılarının görevinin otomatik sona ermesini öngören
düzenleme de yer alacak.