Çiçek, tasarıyla
Meclis iradesinin ötelenmesi, dışlanması, askıya alınmasının asla söz konusu olmadığını söyledi.
Hükümete
KHK çıkarma
yetkisi tasarısının tümü üzerinde hükümet adına konuşan Çiçek, yetki tasarılarının sık sık Meclis gündemine gelmediğini ifade etti.
Tasarının, Anayasa'da dayanağı olan bir
düzenleme olduğunu belirten Çiçek, bu yetki
kanunuyla ''Meclis iradesinin yok sayıldığı'' gibi değerlendirmelerin doğru olmadığını söyledi. Çiçek, ''Çünkü bu düzenlemelerin hepsinin eninde sonunda geleceği
çatı burasıdır. Dolayısıyla Meclis iradesinin ötelenmesi, dışlanması, askıya alınması asla söz konusu değil'' dedi.
Bu tür düzenlemelerin dünyada da geniş ölçüde
uygulama alanı bulduğunu söyleyen Çiçek, ''KHK çıkarma yetkisi bize mahsus bir düzenleme değildir'' diye konuştu.
Şimdiye kadar 29 yetki yasası, buna dayanarak da 522 KHK çıkarıldığını belirten Çiçek, ''2002'den bu yana böyle bir yetki talebiyle karşınıza gelmedik. Mümkün olduğu kadar her türlü düzenlemeyi bu çatı altında tartışarak yapmayı çalıştık. Bugün bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor'' dedi.
Çiçek, Meclisin gece sabahlara kadar çalıştığını, bir çok düzenlemeler yaptığını dile getirerek Çiçek, ''Meclisin hiç çalışmadığı, durup dururken bir yetki yasasıyla aradan geçen zamanı kapatmak adına böyle bir yola başvurduğu'' gibi bir değerlendirmenin doğru olmadığını kaydetti.
Getirilen tasarının Anayasa'ya aykırı olmadığını belirten Çiçek, ''Her alanda KHK düzenleme yetkisi olduğu halde 8,5 yıldır ilk defa sizin karşınıza yetki talebiyle geliyoruz'' diye konuştu.