Cumhurbaşkanı Gül ümidini kesti

Cumhurbaşkanı Gül: Görülüyor ki tamamen yeni bir anayasa yazılamıyor, mevcut olanda değişiklikler yapılabilir.

Cumhurbaşkanı Gül ümidini kesti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için gittiği Portekiz’de gazetecilerle bir araya geldi ve kritik konularda önemli mesajlar verdi. Milliyet'te yer alan habere göre yeni anayasa yazım sürecinden üzücü bir netice çıktığını söyleyen Gül, "Bu kadar konuştuk ettik, olmadı. Artık yeni bir anayasa olmayacağı anlaşıldı" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni Anayasa açıklamaları şöyle;

- Yeni anayasa yapmayla ilgili bir şey söylemek istemem açıkçası. Bu kadar konuştuktan sonra netice ortada. Üzücü bir durum. Daha fazla konuşup kendi kendimize de saygısızlık yapmak istemem.  Bu kadar konuştuk, ettik olmadı.

- Herkesin farklı teklifleri var. Üzücü derken sistem değişikliğini kast etmiyorum. Bu ikinci bir alternatif olarak Ak Parti’nin getirdiği taslak; olmazsa olmaz değil. Ama görülüyor ki, tamamen yeni bir Anayasa yazılamıyor. Anlıyoruz ki artık bu çalışmalar olmayacak. Ben Cumhurbaşkanı olarak detaylara girersem polemiklere muhatap olacağım. Bir madde iki madde onlara girmek istemem.

- Arzulanan, sil baştan tamamen yazmak şartıyla yeni bir anayasaydı. Uzlaşma komisyonunun amacı da buydu. Gördüğüm kadarıyla olmuyor. Dolayısıyla tamamen baştan bir anayasa yapılmazsa mevcut anayasada değişiklik yapma yollarına gidilebilir. Daha öncekilerde yapıldığı gibi.
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül ümidini kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER