Erdoğan: Bu, bu işin ispatıdır

Başbakan Erdoğan, ''Arap kardeşimi de Türk kardeşimi de seviyorum, ayrım yapmıyorum, Eğer ayrım yapsaydım Siirt'ten bir Arap kızıyla evlenmezdim'' dedi.

Erdoğan: Bu, bu işin ispatıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'e Toplu Açılış ve TOKİ Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, ''Birbirimizi Yaradan'dan ötürü sevdik. Arap kardeşimi de seviyorum, Türk kardeşimi de seviyorum, hiçbirisini arasında ayrım yapmıyorum, hepsine aynı mesafedeyim. Eğer bu ayrımı yapsaydım Siirt'ten bir Arap kızıyla niye evleneyim, evlenmezdim. Bu, bu işin ispatıdır'' ifadelerini kullandı.

Siyasetinizi parlamentoda yapacaksınız

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin olarak, ''Yapılacak tek iş var; silahlarınızı, ayaklarınızın altına alacaksınız. Siyasetinizi parlamentoda yapacaksınız. Fikriniz varsa fikrinizi dile getireceksiniz. Düşünceniz varsa düşüncenizi dile getireceksiniz. İşte bunu yaptığınız anda muhatap bulursunuz'' şeklinde konuştu.

Teröre prim vermeyeceğiz

Halkın çözüm sürecini benimsediğini kaydeden Başbakan Erodoğan, ''Şimdi el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bölmek isteyenlere prim vermeyeceğiz, teröre prim vermeyeceğiz'' dedi.

Bu kadar insan bizim için önemli

Başbakan Erdoğan, ''Biz sizi seviyoruz, biz dertliyiz. Biz bu dertli olmanın gereğini yapıyoruz. Eğer dertli olmazsanız bunu yapmazsınız. Ama bizim size sevdamız var. Devlet bir tarafa insanın bir damla nefesi bir tarafa. Bu kadar insan bizim için önemli'' şeklinde konuştu.

Siirt'e yatırım müjdesi

Özel sektörün Siirt'te yapacağı önemli bir yatırımın müjdesini de veren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Turkcell tarafından Siirt'ten bütün Türkiye'ye hizmet vermek amacıyla bir çağrı merkezinin kurulumuna başlanıyor. İlk etapta bu çağrı merkezinde 25 hanım kardeşimiz görev yapacak. Bu hanım kardeşlerimiz önce eğitim alacak, ardından Siirt'ten Türkiye'nin çağrılarına cevap verecekler. Daha sonra da istihdam kapasitesi 100'e çıkarılacak.''

 
<< Önceki Haber Erdoğan: Bu, bu işin ispatıdır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER