Gölcük'te esnaf ziyaretinde bulunan Bakan
Ergün, durakta
otobüs bekleyen
gençler, yolun karşısına geçmek için üst geçidi kullanan izci çocuklarla sohbet ederek, şakalaştı.
Ziyaretleri sırasında Yakup Gür adlı kişi Ergün'e ev ekmeği ikram ederek, yatırım yapıp
fırın açmak için
destek istedi. Bakan Ergün ise Gür'e KOSGEB'in girişimcilik kursları hakkında bilgi vererek, destek programlarını açıkladı.
Daha sonra
Karamürsel ilçesine giden Ergün, Karamürsel
Kültür Merkezinde Elif Altınbaş ile Kenan
Çankaya çiftine
nikah şahitliği yaptı.
Ergün, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın kıydığı nikahın ardından, yeni bir ailenin kurulmasına şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Sevginin fedakarlıkla büyüdüğüne işaret eden Ergün, zaman zaman karşılaşılan zorlukların fedakarlıkla aşılabildiğini ifade etti.
Damada evde eşine üstünlük kurmaya kalkışmamasını
tavsiye eden Ergün, ''(Benim dediğim olur) sanma, öyle olmuyor. Hanımını da kendini de boşa uğraştırma, baştan teslim ol. İtaat et, rahat et'' dedi.
Evlilik cüzdanını geline teslim eden Ergün, çifte birer adet tam
Cumhuriyet altını taktı.
Nikahın ardından sahildeki kafeteryalarda vatandaşlarla sohbet eden Ergün, partisinin ilçe
gençlik kolları teşkilatınca bir çay bahçesinde düzenlenen toplantıya katıldı.
Genç nüfusun bir
ülke için büyük avantaj olduğuna dikkati çeken Ergün, genç nüfusu iyi bir eğitimle geleceğe hazırlamanın önemli olduğunu kaydetti.
Ergün, şöyle konuştu:
''Genç nüfusa sahip bir ülke olarak atmamız gereken çok adım, yapmamız gereken çok iş var. Eğer geleceğimizi doğru şekilde inşa edeceksek bu gerçeği unutmamalıyız. Genç kuşakların, gelecekleri, ülkemizin geleceği adına muhakkak suretle siyasetle yakından ilgilenmesi doğru bir davranış olur. Gözümüzü Türkiye'deki, dünyadaki gelişmelere kapatamaz, ilgisiz kalamayız. Eğer ilgisiz kalırsak, geleceğimize ilgisiz kalmış oluruz. Bu nedenle genç kardeşlerimizi, ülkemizin bu gününü, yakın ve uzak geçmişini ilgiyle takip etmeye, geleceğimizi doğru şekilde inşa etmek adına davet ediyorum.''
-GENÇLERE SİYASETLE İLGİLENME ÇAĞRISI-
''Genç arkadaşlarım dersleri ya da meslekleriyle meşgul olurken, bir taraftan da ülkenin bu günkü siyaseti, yakın ve uzak geçmişiyle meşgul olmaları doğru bir davranış olacaktır'' diyen Ergün, siyasete ilgisiz kalmanın, ülkeye, geleceğe ilgisiz kalmak anlamına geldiğini dile getirdi.
Siyasi kararların geleceği yakından ilgilendiren kararlar olduğuna vurgu yapan Ergün, ''Siyasi kararlara ilgisiz kalırsak, şikayet etmeye hakkımız olmaz. 1990'lı yıllarda siyasetin aldığı kararlar, Türkiye'de mesleki eğitimi ciddi anlamda tahrip eden kararlar oldu'' diye konuştu.
Bakan Ergün, meslek liseleri, meslek liselerinin eğitiminin kalitesi, meslek liselerinin genel lise içindeki oranının büyük tahribata uğradığına ve bu nedenle üniversiteler ile meslek yüksek okullarının da zarar gördüğüne dikkati çekti.
Bir ülkede lise eğitiminin yüzde 65'i ya da yüzde 70'inin meslek lisesi eğitimi olması gerektiğini, bunun üzerine gerektiğinde üniversite eğitiminin inşa edilmesi gerektiğini savunan Ergün, meslek liseleri öğrencilerinin, öğretmenlerinin kalitesinde ciddi bir
zayıflama meydana geldiğini, ülkenin bunun faturasını ağır şekilde ödediğini kaydetti.
-MESLEKSİZLİK SORUNU-
Ergün, ''Türkiye'de 'işsizlik' dediğimiz olgunun yanında en önemli problem 'mesleksizlik' olarak karşımıza çıktı'' diyerek, bir çok alanda
eleman arandığına ancak uygun yeterlilikte eleman bulunamadığına işaret etti.
Ergün, sözlerini şöyle tamamladı:
''
Cumhurbaşkanlığı mevkisinde oturan siyasiler, '
Meslek liselerinin önünü açalım, mesleki eğitimi güçlendirelim' diye her adım attığımızda büyük bir engeli ortaya çıkarttılar.
Anayasa Mahkemesi,
Danıştay, o günkü YÖK büyük engel ortaya çıkarttı. Demek ki sadece hükümetlerin aldığı kararlar da bazen işi düzeltmeye yetmiyor. Cumhurbaşkanı,
Anayasa Mahkemesi,
Yargıtay, Danıştay, YÖK düzeyinde bir eşgüdüm, ahenk oluşması gerekiyor. O ahenk, Türkiye'de yeni oluştu. Alınan yanlış bir karar ülkenin geleceğinde uzun yılların kaybolmasına yol açıyor.''