İşte askerlerin şehit düştüğü yer - Foto

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında askeri aracı düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu mayınlı saldırının gerçekleştiği yer...

İşte askerlerin şehit düştüğü yer - Foto

Hain saldırıda tahrip gücü yüksek patlayıcı kullanıldığı belirlenirken, bölgeye gelen askerler çevreye yayılan aracın parçalarını topladı.

ASKERLERİMİZE HAİN PUSU BURADA KURULDU - TIKLAYIN

BÖLGEDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'dan kalkan Sikorsky helikopterlerle PKK'lıların kaçış güzergahlarına Jandarma Özel Harekat Timler indirilirken, karadanda çok sayıda asker sevkedildi. Kobra tipi helikopterler de teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladı. Şehit askerler Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirilerek burada otopsileri gerçekleştirildi. PKK'lı teröristlerin saldırısına hedef olan Zırhlı Personel Taşıyıcı'nın (ZTP) altında patlamalara karşı 4, 4.5 santimlik zırh bulunmasına rağmen patlamanın ardından aracın parçalarının geniş bir alana yayıldıgı görüldü. Saldırıda kullanılan patlayıcının tahrip gücünün çok yüksek olduğu belirlenirken, bölgeye gelen askerler çevreye yayılan aracın parçalarını topladı. Saldırının ardından Lice ile Bingöl'ün Genç İlçesi arasındaki sarp ve dağlık alanlara Jandarma Özel Harekat Timleri indirilirken, Kobra helikopterler de teröristlerin kaçabileceği derin vadileri bombardıman altına aldı. Patlamanın meydana geldiği bölgeye gazeteciler dahil hiç bir sivilin girişine izin verilmezken, araçların geçişlerine izin verildiği görüldü. PKK'NIN BÖLGEDE EN YOĞUN BULUNDUĞU YERLERDEN BİRİ Diyarbakır'ın Lice-Hani-Dicle üçgeni yıllardır PKK'lıların bölgedeki en önemli barınma yerlerinin başında geliyor. Diyarbakır'ın Lice ile Bingöl'ün Genç ilçesi karayolu güvenlik gerekçesiyle yıllarca trafiğe kapalı kaldı. PKK'lıların özellikle Elazığ, Bingöl, Tunceli bölgelerine geçişlerde kullandığı bu üçgende sık sık çatışmalar meydana geliyor. Lice ile Genç arasında güvenlik güçleri denetimi sağlayabilmek için karayolunun çevresinde bulunan stratejik noktalara askeri birliklerle önlem alıyor. ŞEHİTLER İÇİN YARIN TÖREN DÜZENLENECEK Lice'de şehit olan 9 asker için yarın sabah Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlenecek. Törenin ardından şehitler toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. OLAY Diyarbakır-Bingöl karayolunda mayın patladı. Patlama sonucu 9 asker şehit oldu. Hain saldırı sabah saat 06:00 sıralarında gerçekleşti. Yol kenarına yerleştirilen ve toplamı 100 kiloyu bulan mayın grubu zırhlı araç geçerken patladıldı. Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki kablo ile uzaktan patlatılan bomba ikisi uzman çavuş 9 askerin askerin şehit olmasına neden oldu. Patlayıcıların yere gömülü olduğu ve PKK'lı teröristlerin kablo sayesinde yolun uzağında gizlenerek pusu kurdukları anlaşıldı. Bugünkü saldırının gerçekleştirildiği yerin yakınlarında son 1.5 ay içinde toprağa gömülü patlayıcılar güvenlik güçleri tarafından yapılan aramalarda bulunmuş ve imha edilmişti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu sabah Diyarbakır bölgesinde Lice-Genç yolu üzerinde yol emniyeti görevi yapan bir zırhlı personel taşıyıcının geçişi esnasında meydana gelen patlamada, 2'si uzman, 7'si er olmak üzere 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu bildirdi.
<< Önceki Haber İşte askerlerin şehit düştüğü yer - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER