Yayın durdurma isteyen
MHP'liler şikayet etmediği için
soruşturmanın derinleşmesinin önledikleri yorumları yapıldı.
Uygunsuz görüntüler içeren
kasetlerin internette yayınlanmasıyla birbiri ardına
istifa eden MHP'liler, istifa dilekçelerinde söz konusu görüntüleri çeken ve yayınlayanların yakalanmalarını istemişlerdi. MHP'de yaşanan kaset skandalları sonrası
savcılık görüntüleri çeken ve yayınlayan faillerin yakalanması için soruşturma başlatmıştı.
İddiaya göre; 10 yöneticiden 5'inin görüntülerinin yayınlanmasıyla söz konusu kişilerin internette bu görüntülerin yayınlanmasının ve erişiminin engellenmesi için savcılığa avukatları aracılığıyla başvuru yaptıkları, ancak bir kişinin dışında hiçbirinin kasetlerden dolayı suç duyurusunda bulunmadıkları ileri sürüldü. Soruşturma başladığından bu yana 10 yöneticiden sadece MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinli'nin şikayetçi olduğu, onun da olayın geçtiği evin adresini verme gibi soruşturmayı kolaylaştıracak şekilde bir ifadeyi savcılığa vermediği öne sürüldü.
İnternete düşen görüntülerde MHP'li yöneticilerle ilişkiye girdiği iddia edilen kadınlardan da bu güne kadar savcılığa hiçbirinin 'kaset
mağduru' sıfatıyla başvuruda bulunmadığı belirtildi. Son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı
Mehmet Ekici ile birlikte internette görüntüleri yayınlanan öğretmen Hüsniye isimli kişinin de, savcılığa mağdur sıfatıyla şikayette bulunmadığı kaydedildi.
Hem MHP'li yöneticiler hem de olayda görüntüsü yayınlanan ve adı geçen kadınların '
kaset mağduru' sıfatıyla savcılığın işini kolaylaştıracak ve soruşturmanın genişlemesini sağlayacak şekilde yardımcı olmadıkları iddia edildi.
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başka bir CHP'li
Nesrin Baytok ile görüntülerinin çekildiği belirtilen mekanın adres bilgisinin savcılığa verilmemesi gibi, MHP'lilerin yaşadığı olayda da söz konusu evlerin adreslerinin şu ana kadar savcılığa ulaşmadığı öne sürüldü.