Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'la ilgili gündemi sarsacak iddia

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan, sayın Baykal'dan başka bir muhalefet yetkilisinin gizli görüntülerinin daha servis edilmesi talimatını verdi..

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'la ilgili gündemi sarsacak iddia

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntüler gibi başka bir muhalefet yetkilisinin de gizli çekilmiş görüntülerinin servis edilmesi talimatını verdiğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer “İkinci isim muhalefetten” başlığıyla yayımlanan (2 Ağustos 2014) yazısında Kılıçdaroğlu’nun iddialarını köşesine taşıdı. Kılıçdaroğlu, “Ellerinde bu görüntüye sahip olanlar, ölümle tehdit edildikleri için bu görüntüleri yayınlamaktan korkuyorlar. Onlara da sesleniyorum: Devleti yönetenler ahlaksızlığı temel edinmişse, ülkesini seven herkes cesur olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ İSİM DE MUHALEFETTEN

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın çıkarı için devletin istihbarat birimlerini kullandığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eski CHP lideri Deniz Baykal dışında bir başka muhalefet yetkilisinin daha gizli çekilmiş görüntülerinin medyaya servis edilmesi talimatını verdiğini ileri sürdü.

Önceki gün basına yaptığı açıklamada, “Erdoğan sadece Deniz Baykal ile ilgili değil, başka biriyle ilgili de konuşuyor. Bir kaset olayı, bel altı bir durum konuşuluyor” demişti. Kılıçdaroğlu dün, “O isim de muhalefetten” dedi ancak ikinci kişinin kimliğini açıklamaktan kaçındı.


‘İSTİHBARATA ÇEKTİRDİ’

Kılıçdaroğlu’nun sorularımıza yanıtları şöyle: “Bu olayların Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığı o görüntülerde çok açık. Zaten sözleri açık. Dizüstü bilgisayarın kamerasından görüntüleri izlerken söyledikleri duyuluyor. O bilgiyi kendisine servis edenlerle konuşuyor. Hem izliyor, hem konuşuyor, talimat veriyor. Devleti soyan birinin o dönemde de ahlaklı davranmasını beklemek mümkün değil. Devletin imkânlarını, bazı istihbarat birimlerini kullanarak özel hayata girilmiş.”

“Erdoğan sadece Sayın Baykal ile ilgili değil başka biri ile ilgili de konuşuyor. O kişi de muhalefetten birisi. Zaten aksi olsa, sıradan bir insanın özel hayatını Erdoğan niye araştırsın ki?”

‘CESUR OLUN, YAYINLAYIN’

“Ellerinde bu görüntüye sahip olanlar, ölümle tehdit edildikleri için bu görüntüleri yayınlamaktan korkuyorlar. Onlara da sesleniyorum: Devleti yönetenler ahlaksızlığı temel edinmişse, ülkesini seven herkes cesur olmak zorunda.”

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'la ilgili gündemi sarsacak iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER