Kadına yönelik şiddet konusunda
sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Rixos Otel'de bir araya gelen
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma
Şahin, bu toplantılarla yeni dönemin planlaması, kadına şiddet konusunda
yasal altyapının güçlendirilmesi ve yapılması gerekenleri planlamayı amaçladıklarını dile getirdi.
Güçlü
Türkiye için kadınsız demokrasinin olamayacağını kaydeden Şahin, bu süreçlerin sonunda ortaya çıkan taslağın dikkate alınacağını ifade etti.
Sivil toplum örgütleriyle mevcut yasa taslağı hakkındaki düşüncelerini, bakanlığın yürüttüğü çalışmaların nasıl bulunduğunu ve yeni sivil anayasa çalışmalarında kadının görüşlerinin ne olduğunu paylaşacaklarını belirten Şahin, kadının erkekler kadar rol aldığı bir Türkiye için çabaladıklarını söyledi.
"HSYK HAKİMİNİN ÖNERİSİ KURUMSAL GÖRÜŞ DEĞİL, BİREYSEL GÖRÜŞÜ"
HSYK hakiminin, kadının
tecavüz edenle evlenmesi halinde davaların düşeceği ve iş yükünün azalacağı yönündeki önerisini de değerlendiren Şahin, bunun bir kurumsal görüş olmadığını, bireysel görüşten ibaret olduğunu dile getirdi.
Bu tür görüşlerin karşısında olduğunu aktaran Şahin, devletin kurumlarında bir yerlere gelinmiş olsa da bu bir erkek bakış açısından başka bir şey olmadığının altını çizdi.
Bu çalışmanın, sadece bir çalıştaydan ibaret olduğuna dikkat çeken Şahin, yasaların
TBMM tarafından çıkartıldığını ve bunun mücadelesini Meclis'te verdiklerini kaydetti.
Yine bir gazetecinin, 'Aile konutu şerhi' maddesinin yürütmesini Danıştay'ın durdurduğunu hatırlatması üzerine Şahin, hukuki sürecin davet ettiğini kendilerinin 7 gün içerisinde
itiraz haklarının olduğunu ve itiraz da edeceklerini belirterek, kadının hukuki altyapısının gelişmesi için çalışacaklarını ifade etti.
Şahin, sivil toplum örgütleriyle yapılan görüşmelerin çok faydalı olacağını vurgulayarak, toplantının basına kapalı olarak yapılacağını ve ardından bir sonuç bildirgesi hazırlayacaklarını belirtti.