Tahliye talebine 'rapor' şartı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin için tahliye talebinde bulunulması üzerine ikinci bir rapor istendiği öğrenildi.

Tahliye talebine 'rapor' şartı

Müvekkilinin tahliyesi için nöbetçi mahkemeye dilekçe veren Rukiye Kibar, "Daimi olduğu onaylanmış bir hastalığın devam edip etmediğini tespit ettirmenin hiçbir hukukî tarafı yoktur." diyerek duruma tepki gösterdi.

İŞTE ŞAHİN'İN SON GÖRÜNTÜSÜ

Şahin'e basın yoluyla 'hastane hastane dolaştırılarak tahliye edilmeye çalışılıyor' iddiasıyla saldırı yapıldığını ve müvekkilinin diğer sanıklarla aynı kefeye konulduğunu savunan Kibar, "Müvekkilim 2000 yılında geçirdiği kazadan beri maluldür. Sekiz ayrı hastaneden alınan raporlara istinaden Adli Tıp Kurumu kararı doğrultusunda cezaevi şartlarında yaşayamayacağı anlaşılmıştır. Hastalığının tedavisi mümkün olmayan ve sürekli hastalık olduğundan cezası dolmadan dönemin cumhurbaşkanı tarafından affedilmiştir. Bu raporlara istinaden mahkemeden tahliye edilmesini talep etmeme rağmen yeni rapor istendi. Daha sonra İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin talebi ile müvekkilim hastaneye sevk edildi. Daimi olduğu onaylanmış bir hastalığın devam edip etmediğini tespit ettirmenin hiçbir hukukî tarafı yoktur. Ama maalesef istenmiştir. Bu da düşündürücüdür." dedi. Radikal'i dava edeceğim İbrahim Şahin'in ifadelerini Radikal Gazetesi'ne kendisinin vermediğini tekrarlayan Kibar, "İsmet Berkan'a sesleniyorum. İfade tutanaklarını kimden aldığınızı açıklayın. Aksi takdirde töhmet altında kalacağımdan, gazetenizi dava edeceğim." şeklinde konuştu. Büşra Erdal- ZAMAN
<< Önceki Haber Tahliye talebine 'rapor' şartı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER