Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, 2014 yılında 281 kadının eş, eski eş, sevgili, erkek kardeş başta olmak üzere en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü söyledi. Mungan, 2015'in ilk 11 ayında ise bu rakamın 250'yi geçtiğini hatırlattı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen Adana Tabip Odası, SES ve Dev Sağlık–İş yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler öldürülen Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Ersin Arslan ve Dr. Kamil Furtun için saygı duruşunda bulunarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti.
Burada konuşmasında "Ne çok hekim yitirildi, bir hiç uğruna…" diye devam eden Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, "Toplumun meydana getirdiği bir erkek modelinin taammüden cinayetiydi meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir'in ölümü ve diğer kadın cinayetleri... Tam da 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Direniş ve Dayanışma Günü'nün arifesinde…İşte bu ölümler, tacizler ve şiddet geriye sonsuz bir karanlık, geleceksiz çocuklar, çiçeksiz ve renksiz bir dünya bıraktı." dedi.
Hangi nedenle olursa olsun bir kadın hekimi görevi başındayken öldürülmesinin aynı anda iki cinayetin işlenmesi anlamına geldiğini anlatan Mungan, şöyle devam etti: "Çünkü kadınlar ve hekimler insanı doğurmak, doğurtmak, besleyip-büyütmek, hastalığını iyileştirerek yaşamını sürdürmesini sağlamak gibi asla vazgeçmeyecekleri görevlerini her koşulda karşılık beklemeden yerine getiren insanlardır. İşte tüm bu nedenlerle biz hekimler, biz sağlık çalışanları, biz kadınlar Dr. Aynur Dağdemir'i unutmayacağız, unutturmayacağız; kızları, eşi ve hastaları; geleceği, hayalleri, hekimliğin ve dünyanın onuru için…Ve hesap soracağız; yitirilen tüm kadınlar için… Hesap soracağız; bu ölümlere ve şiddete çanak tutan, izin veren, sağlıkta dönüşüm ile hekimleri ve sağlık çalışanlarını köleleştiren, ötekileştirip hasta ve hasta yakınlarına hedef gösterenlerden. Kararlıyız; özgürce mesleğimizi yapabileceğimiz zamanlara kadar inatla ve inançla haklı mücadelemizi sürdüreceğiz." CİHAN