Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Özcan Purçu, çöplerden kâğıt toplayan işçilerin evini ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP milletvekili Purçu, "Artık fakirin, yoksulun garibanın yaşamasına müsaade edilmiyor bu ülkede." dedi.
Başkent Ankara'da geri dönüşüm çalışanlarının oturduğu gecekonduya gelen milletvekilleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı yasa sonucu mağdur olan kağıt toplayıcısı işçileri dinledi. İşçiler, milletvekillerine Mırra kahvesi ile çörek ikram etti.
Ziyaret sırasında Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu, kâğıt toplayan işçilerin topluma artı bir fayda sağladığına dikkat çekti. Purçu, "Şu an her ay binlerce ton plastik ve kâğıt atık geri dönüşümü sağlanıyor. 700 bin insan gönüllü gibi çalışıyor her gün. Yani ormanların katledilmesini ve plastiğin tekrar üretilmesini engelliyor. Ormanlarımızın kalıcı hale gelmesine yardımcı oluyor bu vatandaşlar." dedi.
Bakanlık tarafından uygulamaya konan yasağı eleştiren Purçu, şöyle konuştu: "Bu toplumun, çöpten beslenmesini engelle. Kâğıt toplayarak, plastik toplayarak beslenmesini engelle. Ona bir istihdam sağla, ailesini geçindirecek bir gelir sağla, ondan sonra bu yasayı çıkar. Bu yasaya uyalım hepimiz. Ama şu an 700 bin insan ne yapacak? 700 bin insan günlük kağıt toplayarak besleniyor. Plastik toplayarak geçiniyor. Bu insanlar ne yapacak şimdi? Bu çocuklar nasıl beslenecek? Ailenin çocukları, okula giden çocukları kadınları, yaşlısı genci nasıl geçinecek, beslenecek.? Bu toplumsal bir risk şu an. Toplumsal bir patlamaya neden olur bu mesele. Bunun bir an önce düzenlenmesi lazım."
İşçilerin sorunlarını çözmek için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydeden Roman Milletvekili konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık fakirin, yoksulun, garibanın yaşamasına müsaade edilmiyor bu ülkede. Bu yasa bunun kanıtıdır arkadaşlar. Artık fakire diyorlar ki sen ne yaparsan yap, nasıl geçinirsen geçin. Hırsızlık mı yapacaksın, madde bağımlısı mı olacaksın? Uyuşturucu madde mi satacaksın, ne yapacaksan yap. Toplumsal bir risktir bu kanunun çıkması."
CİHAN