Kadir Gecesi, islam aleminde büyük bir heyecanla idrak edildi

Yüce Kıtabımız Kur'an-ı Kerim'in yeryüzünü şereflendirdiği Kadir Gecesi, islam aleminde büyük bir heyecanla idrak edildi. 'Bin aydan daha hayırlı' olan gecede camileri dolduran Müslümanlar, sabaha kadar dualar edip, günahları için af diledi.

Bereket ve bağışlanma gecesi olan Kadir Gecesi'ni fırsat bilen Müslümanlar dünyanın dört bir yanındaki camileri doldurdu. Genç, yaşlı ve kadınların yanısıra çocuklar da bu kutlu gecenin bereketinden faydalanmak amacıyla ebeveynleri ile beraber camilere gelerek el açıp dua etti. Renkleri, dilleri, milletleri farklı milyonlarca Müslüman Kur'an okuyup gözyaşları içinde günahları için Allah'tan af diledi. KÂBE DE TAVAF EDİLDİ Kadir Gecesi'nin en görkemli yaşandığı mekanların başında Mekke vardı. 72 milletten Müslüman Kâbe eteklerinde buluştu. Günün ilk ışıklarına kadar tavaf edip hep bir ağızdan dünya müslümanları için iki dünya saadeti dilediler. Büyük bir sel felakati yaşayan Pakistan'ın yanısıra savaş bölgelerindeki Müslümanlar için dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar toplu dua etti. MESCİD-İ AKSA'DA DUA Üç büyük din içinde kutsal sayılan Kudüs'deki Mescid-i Aksa dün gece Müslüman halk ile dolup taştı. Dualarda Gazze halkı unutulmadı. Şam'da ise Suriyeliler camilere akın etti. Sabaha kadar camileri lebalep dolduran Müslümanlar okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerin ardından hem kendileri hem de İslam alemi için dua etti. İSTANBULLULAR CAMİLERDE Türkiye'nin dört bir yanında da Müslümanlar camilere akın etti. Kadir Gecesi Türkiye'nin çeşitli camilerinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerifleri görmek için halk uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul'da ise Fatih'te Hırka-i Şerif Camisi'nde ziyarete açılan Hırka-i Şerif'i görmek için çeşitli illerden gelen vatandaşlar vardı.Edirne'deki Selimiye Camisi ise Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen Müslüman vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.Burada kılınan namaz ve dualala af dilendi. YENİ ŞAFAK
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3