Ayşenur Yazıcı ile Ramazan sohbeti

'Samanyolu Sofrası'nda ünlü konuklarıyla halkın arasına girerek keyifli röportajlar gerçekleştiren Murat Yeni'nin pazartesi günü konuğu Ayşenur Yazıcı oldu.

Ramazan ayını nasıl geçirdiğinden bahseden Ayşenur Yazıcı, annesi ve oğlu ile yaptığı iftarlardan duyduğu mutluluğu anlattı. Yazıcı, rahatsızlıklarına rağmen Ramazan'ın rahmetinden nasiplenmek için oruçtan geri kalmayan 72 yaşındaki annesinden uzakta yaşadığı bu Ramazan'ı biraz buruk geçirdiğini, annesiyle iftar sonrası içtiği akşam çaylarını ve kavurduğu helvaları çok özlediğini söyledi. "Allah sana kendi ışığından üflemiştir" diyen Yazıcı, insanların bunun farkında olmadığını ve gençlerden aldığı bazı ümitsiz maillerden dolayı çok üzgün olduğundan bahsetti. Ve yayına gelirken yaşadığı ilginç olaya önce üzülüp, daha sonra "sen mutasavvuf olmak için çıktıysan bu yola 17 yaşında bunu da yutacaksın ve bekleyeceksin bunda da bir ders vardır" deyip geçtiğini anlattı. İşte o keyifli sohbet;
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3