Türkiye'nin en büyük klimalı iftar çadırı Bağcılar'da kuruldu.

Türkiye'nin en büyük klimalı iftar çadırı Bağcılar'da kuruldu. İftar çadırı ve etkinlik alanında 14 klima ve 30 tane güvenlik kamerası bulunuyor.

Bağcılar Belediyesi, Türkiye'nin en büyük Ramazan Çadırı'nı kurdu. İnönü Mahallesi Molla Gürani Parkı yanında 24 bin metre kare alan üzerine kurulu etkinlik alanında Ramazan ayı boyunca çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ramazan çadırında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 14 klima bulunuyor. 26 güvenlik görevlisinin bir ay boyunca görev yapacağı etkinlik alanında 30 tane de güvenlik kamerası bulunuyor. T ürkiye'nin en büyük iftar çadırı ve etkinlik alanı bugün düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin ve çok sayıda bası mensubu katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Lokman Çağırıcı, çadır geleneğinin ilk olarak Üsküdar'da başladığını ifade ederek, "Daha sonra Bağcılar olarak Ramazan çadırı ve irfan sofrası adı altında bir ilki başlattık. İlk olarak Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı ve şuanda İstanbul Milletvekili olan Feyzullah Kıyıklık ile Bağcılar Meydanı'nda kıl çadırında başlattık" dedi. 24 bin metre kare alan üzerinde 1250 metre kare çadır kurduklarını kaydeden Çağırıcı, "Alışveriş ve eğlence mekanları, lunaparklar, çay salonları ve bu sene farklı olarak buz pateni bulunacak. Bu çadırın iftar için kurulmuş olmasının yanı sıra iftar sonrası irfan sofrası olarak şekillenmesi ağırlık kısmını oluşturuyor. Burada paneller, konferanslar, şenlikler, çocuk programlarıyla farklı bir Ramazan yaşayacağız. Burası aynı zamanda veren el ile alan elin birleştiği nokta. Her akşam bir işadamımız iftar masraflarını karşılayacak ve kendileri de burada olacak" diye konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ise bu sene referandum çalışmaları nedeniyle Ramazan ayının çok değişik geçeceğini ifade etti. Bütün partiler Ramazan da referandum için daha çok çalışacaklarını kaydeden Kıyıklık, "Ben Ramazan ayı sonunda güzel neticeler elde edeceğimizi ve Türkiye'de ilk defa sivil inisiyatifin insanları korkutmadan, ürkütmeden ve insanların kendi istekleriyle yeni bir anayasa yapma başlangıcına 'evet'le başlayacaklarına inanıyorum. Özgürlükler her insana lazımdır. Ama bu en iyi değerini bilmesi gereken medyadır. Sizlerin, bu işin propagandasını bizden daha çok yapmanız gerekir. Sizlerden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. Toplantının ardından Başkan Çağırıcı, iftar çadırı ve etkinlik alanını tanıttı.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3