Yasak devam ediyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl da Ramazan boyunca davul çalma yasağı uygulamasının devam edeceğini belirtti.

Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 2005 yılında başlatılan ''sahurda davul çalma'' yasağını, bu yıl da devam ettireceklerini vurguladı. Davulcuların geleneksel olan bu uygulamayı tam olarak yerine getiremediğini iddia eden Aldırmaz, ''Davulu, araçların arkasında gelişigüzel bir şekilde çalarak, gürültü kirliliği oluşturuyorlar. Ayrıca zamansız bir saatte çalarak vatandaşları rahatsız ediyorlar'' ifadelerini kullandı. Aldırmaz, geleneklere saygılı olduklarını, ancak teknolojik imkanlardan da en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğimiz vatandaşların şikayet ettiği konuları çözüme kavuşturmaktır. Ramazanın yaklaşması nedeniyle vatandaşlar, bu yıl da davul çalma yasağının uygulamasını talep ettiler. Teknolojik imkanlar olmadığı dönemlerde halkımız davul çalma yöntemi ile uyandırılıyordu. Günümüzde hemen herkesin alarmlı cep telefonu var. Geleneklerimize saygılıyız, ancak yeniliklerden ve teknolojik imkanlardan da faydalanmalıyız. Davul çalma yasağına uyulması gerekir. Ramazan boyunca her gece zabıta ekiplerimiz görev başında olacak. Yasağa uymayanların davullarına, Ramazan sonrası teslim edilmek üzere el konulacak. Ayrıca, gürültü kirliliğine neden oldukları için para cezası uygulanacak.''
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3