İnegöl Belediyesi, Gürcistan'daki Müslümanlara iftar verdi

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan kardeş şehirlerde iftar programına bu yıl Gürcistan da eklendi.

İlki bu yıl düzenlenen ve emekli din görevlisi Vehbi Akyol'un öncülüğünde gerçekleşen iftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı. Gürcistan'daki programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İSKO A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Zeki Konukoğlu, Kaymakam Aziz İnci, Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, eski belediye başkanlarından Cemal Arık, belediye meclis üyeleri ve iftar sponsorları Nedim Bayram, Aslan Taşhan AK, Hüseyin Bayrak ve Ahmet Erden'in de aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet katıldı. Programda Batum Başkonsolosu Engin Arıkan ile Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Erdem de hazır bulundu. Kalabalık ve coşkulu bir katılımın yaşandığı iftar programında konuşan Başkan Aktaş, "Biz Türkiye olarak Ramazan ayını çok şükür dolu dolu yaşıyoruz. Ancak uzak coğrafyalarda Ramazan ayının aynı havada yaşanması noktasında bazı eksiklikler olduğunu, duyuyorduk. Bu yüzden bu iftarı düzenlemeye karar verdik." dedi. Heyet ayrıca, iftar programından sonra Acara Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Levon Varşolonidze ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette iki ülke arasında ve özellikle İnegöl - Batum arasında hem ticari, hem kültürel hem de turizm ilişkilerinin artırılması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3