CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Türkiye'de iller itibariyle hastalara röntgen, MR, ultrason, tahlil vb. sağlık hizmetleri için kaç gün sonraya randevu verilmektedir?" diye sordu.
Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Tanrıkulu, "Beyin damar tıkanıklığı yaşayan Hayile Uluçay'dan ilaç aldığı raporu yenilemek için istenen ultrasona 9 ay sonrasına randevu verildiği haberleri basına yansımıştır. Uluçay'ın, Gazi Üniversitesi Hastanesi, randevuyu 26 Mayıs 2016'ya verdi. 'Ben seneye kadar ilaç kullanmadan nasıl bekleyeceğim. O nedenle para verip dışarıda çektirdik' dediği yine basına yansıyan haberler arasındadır." dedi.
Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
Gazi Üniversitesi Hastanesinin beyin damar tıkanıklığı yaşayan Hayile Uluçay'dan ilaç aldığı raporu yenilemek için istenen ultrasona 9 ay sonrasına randevu verdiği iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise, Haliye Uluçay'a hangi gerekçeler ile 9 ay sonrasına ultrason randevusu verilmiştir?
Gazi Üniversitesi Hastanesinde kaç adet ultrason cihazı bulunmaktadır?
Gazi Üniversitesi Hastanesine kaç hasta ultrason için başvurmaktadır?
Gazi Üniversitesi Hastanesinde günlük kaç adet ultrason çekimi yapılmaktadır?
Gazi Üniversitesi Hastanesinde ultrason çekimi yapılmayan Haliye Uluçay özel hastanelerde ne kadar ücret vererek bu hizmeti alacaktır?
2002-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre kamu hastanelerinde ultrason çekimi yapılmadığından özel hastanelere yönlendirilen hasta sayısı nedir?
2002-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre kamu hastanelerinde hangi sağlık hizmetleri için hastalar özel hastanelere yönlendirilmektedir?
Türkiye'de iller itibariyle hastalara röntgen, MR, ultrason, tahlil vb. sağlık hizmetleri için kaç gün sonraya randevu verilmektedir?" CİHAN