Rusya ve ABD, Suriye'de uçuş güvenliğinde anlaşmaya yakın


Rusya, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Son 24 saat içinde Rus jetlerinin 33 saldırı gerçekleştirdiğini ve 32 IŞİD hedefini imha ettiklerini açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD ile Suriye üzerindeki uçuşlarda güvenliğin sağlanması konusunda anlaşmaya yakın olduklarını söyledi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri uçakları ve Rus jetlerinin Suriye üzerinde uçuşları ile ilgili askeri yetkililerin dün bir görüşme daha yaptıkları bilgisini paylaşan Konaşenkov, "Pozisyonlarımızın yakın olduğunu belirtmek isterim. Tarafların görüşmeleri ilerletmesi konusunda hemfikiriz." dedi.

Tartışmaların profesyonel ve yapıcı bir çerçevede geçtiği bilgisini paylaşan Konaşenkov, "Diğer ülkelerden partnerlerimizle aynı şeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın askeri ve siyasi anlamda IŞİD terör örgütü ile mücadele ve Suriye krizinin çözümünde işbirliği teklifine ise ABD olumsuz cevap verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin yapıcı olmayan yaklaşımını anlamakta güçlük çektiklerini vurguladı.

İSRAİL VE RUS UÇAKLARI ORTAK TATBİKATTA

Konaşenkov Rusya ve İsrail uçaklarının Suriye hava sahasında güvenliğin sağlanması konusunda ortak bir tatbikat yaptıkları bilgisini de paylaştı. İsrail ile ikinci ortak tatbikatın bugün yapılacağını belirten Rus yetkili, Hmeymin hava üssü ile İsrail Hava Kuvvetleri arasında sürekli telefon hattı kurulduğunu söyledi.

IŞİD'E AĞIR DARBE

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü son 24 saat içinde IŞİD'e yönelik 33 saldırı gerçekleştirildiğini ve 32 hedefin de imha edildiğini açıkladı.

Rus jetlerinin Lazkiye yakınında Hmeymim hava üssünden kalkan jetlerle terör örgütü IŞİD hedeflerine ağır kayıplar verdiğini ifade eden Konaşenkov, İdlib, Hama, Şam, Halep ve Deyrizor'da IŞİD varlıklarının vurulduğunu söyledi.

Rus jetleri IŞİD'in kontrolünde olan Osa hava savunma sistemini de imha etti. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya ve ABD, Suriye'de uçuş güvenliğinde anlaşmaya yakın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER