KOCAELİ (CİHAN)- Bir halk üniversitesi olan ve birçok farklı hayata ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları (KO-MEK), yeni başlangıçlara öncülük ederek kursiyerlere adeta bir dönüm noktası oluyor.
KO-MEK'in Çayırova ilçesinde bulunan Yenimahalle Kurs Merkezi'nde Giyim Üretim Teknolojisi kursiyeri Emine Çiftçi de hem çocuklarının hem de kendi hastalığının olumsuz etkilerini kurslar sayesinde atlatarak bu dönüm noktasını yaşayanlardan birisi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği KO-MEK ile hayata tutunan 1979 İstanbul doğumlu Emine Çiftçi, bu hayata tutunuşu şu sözlerle dile getirdi: "Birçok sıkıntı çektim. Küçük kızımın astım tedavisi yıllar sürdü. Hem maddi hem manevi yıpranmışken hiç hesapta olmayan bir şey oldu ve hayatımın belki de en büyük sınavını verecektim. Ufak bir rahatsızlığım için doktora gittiğimde beynimde tümör olduğunu öğrendim. Bir an hayatım buraya kadarmış dedim. Tedavi süreci olumlu geçti. Şükürler olsun KO-MEK sayesinde hastalığım bu güne kadar tekrarlamadı ve evlatlarımın başındayım."
"GÜVENİM ARTTI"
Kızlarıyla ilgilendiğini ve derslerinde yardım etmeye çalıştığını ama İngilizce derslerine katkı sağlayamadığını söyleyen Çiftçi, şunları ekledi: "Bir arkadaşımın KO-MEK'in açtığı İngilizce kursuna gittiğini öğrendim. Bana da tavsiyede bulundu. Ne de olsa çocuklar okuldayken boş zamanım çoktu ve öğrendiklerimle onlara da yardımcı olabilecektim. Kursumu başarıyla bitirdim. KO-MEK, İngilizce, bilgisayar kursları ve daha birçok sosyal etkinliklerle hayatıma yenilikler kazandırdı. Daha sonra elimin de yatkın olduğunu düşündüğüm kıyafet dikimi için giyim kursuna başladım. 2013-2014 eğitim öğretim yılında giyim branşında eğitim aldım. Bu sayede 3 tane sertifika almaya hak kazandım. Diktiğim elbiseler, gömlekler, etekler sergilerde ve özel yaşamımda ilgi görmeye başladı."
Hayatının tam düzene girdiği ve her şeyin yolunda gittiğini düşünürken küçük kızının böbreğinin birinin karnında olduğunu öğrenen Emine Çiftçi kendisine yine hastane yollarının gözüktüğünü ifade etti. Çiftçi, bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Maddi sıkıntılar içine girdik. Yapacağım, kendime güvendiğim tek bir noktam vardı, dikiş-nakış… Mutfağımın balkonunu kapatıp taksitle 2. el bir dikiş makinesi aldım. Balkonum ve KO-MEK kursu eğitimleri bana umut oldu. Kıyafet siparişleri almaya ve dikmeye başladım. Birikimlerimle bir de overlok makinesi aldım. Evimde kurduğum küçük atölyemde KO-MEK'in bana verdiği sertifikalarla artık daha mutlu daha umutluyum. KO-MEK'e hem manevi olarak desteğinden dolayı hem de maddi olarak bana bir kapı açmaya vesile olduklarından dolayı çok şey borçluyum. Giyim branşı usta öğreticimiz değerli hocam Ayşe Hümeyra Küçük'e ve en önemlisi bize böyle bir imkan sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." CİHAN