Siz de Nutri-
Genetik testini yaptırarak size özel hazırlanacak diyetle optimum
vücut bileşimine ulaşabilir, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabilir ve
estetik bir görünüme kavuşabilirsiniz. Kişisel Nutri -Genetik
analiz sayesinde, artık kendi ihtiyacınıza ve risk gruplarınıza göre beslenmek elinizde.
Sema Hastanesi Beslenme ve
Diyet Uzmanı
Hayrettin Mutlu genetik yapıya göre beslenme hakkında bilgiler verdi.
Kış mevsimine geçtiğimiz bugünlerde neredeyse hemen her gün yeni bir diyet reçetesi
zayıflamak isteyenlere sunulsa da bugün genetik yapınıza özel beslenme planının önemi anlaşılmış durumda diyor Hayrettin Mutlu. Bireyin genetik özellikleri ile beslenme alışkanlıkları ve
yaşam tarzı arasındaki ilişkiyi inceleyen Nutri – Genetik biliminden hareketle hazırlanan Genetik Testler ile şu anki beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarınızın hangilerinin genetik yapınıza uygun olduğunu, hangilerinin ise üzerinde durmanız gerektiğini ortaya koyuyor. Çünkü
besin maddelerine duyulan ihtiyaç, her birey için farklıdır diyor Hayrettin Mutlu ve ekliyor. Genetik testini yaptırdıktan sonra size sunulan raporda genetik yapınız, yaşınız ve cinsiyetinize göre hazırlanmış besin bileşenleri tabloları, diyetisyeninizin hazırlayacağı diyete temel oluşturacaktır.
Sonuçlar tamamen kişiye özgü
Test sonucu ile sunulan öneriler tamamen size özgü diyen Hayrettin Mutlu, önerilerin büyük kısmı kolayca uygulayabilinecek, gayet basit öneriler olduğunu söyledi. Ama unutmayın ki bu basit önerilere uygun bir yaşam tarzı geliştirmeniz, optimum vücut bileşimine sağlıklı bir şekilde ulaşmanızı ve bunu korumanızı sağlayacaktır. Böylece estetik bir görünüme kavuşurken yaşamınızın süresini ve kalitesini yükseltebilirsiniz dedi.
Bu test ile genetik yapınız ışığında vücudun ihtiyaç duyduğu besinler belirleniyor, böylece sağlığı koruyarak beslenmeyi ve gerekiyorsa vücut yağ kitlesinin azaltmasını sağlıyor. Bu şekilde, arzu edilen estetik görünüme ve Optimum Vücut Bileşimine kavuşurken kişi sağlığından ödün vermiyor, hatta doğru beslenme ile sağlığını koruyor.
Beden kitlesinin su, yağlar ve diğer yağ içermeyen bileşenlerden (özellikle kas ve
kemik dokusu) oluştuğunu belirten Mutlu, Birçok ‘zayıflama’ ve ‘kilo verme’ programı vücut ağırlığında önemli bir düşüşe yol açar. Bu durum
zayıflamak isteyen bireyleri tatmin eder. Oysaki birçok durumda vücudumuz yağ ile birlikte kas ve su kaybetmiş, kemiklerden mineral kaybına uğramıştır. Son derece ciddi sağlık sorunlarına yol açan bu durumlardan korunmak için bedeninizin özelliklerinin bilimin son gelişmeleri ışığında keşfedip optimum vücut bileşimine ve arzu ettiğiniz estetik görünüme sahip olmak Genetik Yapıya Göre Diyet ile mümkündür, dedi.
Kişisel nutri-genetik analiz nasıl yapılıyor?
"Bu test, yanağın iç tarafına sürülen bir fırça ile alınan hücrelerin incelenmesiyle yapılıyor.
Hücre örneğinin alınmasından önce diyetisyeniniz ile birlikte beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarınızla ilgili bir bilgi formunu doldurmanız da gerekiyor. Örneklerin teslim edilmesinden yaklaşık dört hafta sonra genetik analiz sonuçlarınız ve beslenme alışkanlıklarınız bir arada değerlendirilerek size özgü beslenme alışkanlığı ve yaşam tarzı önerilerini içeren raporunuz hazırlanıyor.
Genetik Yapıya Göre Diyet Programına Kimler Katılabilir?
Genetik Yapıya Göre Diyet; zayıflamak ve estetik bir görünüme kavuşmak isteyen fakat bunları yaparken bilinçli olarak hareket edip sağlığını bozmayacak adımlar atmak isteyen, ayrıca sadece zayıflamak için değil sağlıklı beslenmek adına neler yapması gerektiğini öğrenmek isteyen kadın, erkek tüm bireylere uygulanır.
Genetik Yapıya Göre Diyetin hedefleri neler?
Yapılan genetik testler sonucu verilen öneriler uygun değer vücut bileşimine kavuşmayı sağlamanın yanı sıra,
• Vücudunuzun kemik yapısının güçlü olmasını,
• Kan şekerinizin regüle olmasını,
• Kan yağlarınızın düzenlenmesini,
• Damarlarınızın daha sağlıklı olmasını,
• Antioksidasyon ve detoksifikasyon kapasitenizin size özel bir şekilde desteklenmesini sağlar.
Hangi besin hangi hastalığı önlüyor
Genetik yapınız tespit edildikten sonra hangi besinleri daha çok tüketmeniz gerektiğini bileceksiniz diyen Hayrettin Mutlu, hangi besinin hangi hastalıkları önlediğini de belirtti.
Brokoli,
lahana, brüksel lahanası,
karnabahar akciğer,
mide, pankreas, rektum
kanser riskini azaltıyorken, Çay, (yeşil veya
siyah) koroner
kalp hastalıklarına ve mide, meme,
kolon kanseri hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyor.
Domates Tekli
oksijen oluşunu önlüyor, kanser riskini azaltıyor.
Süt, süt ürünleri, et,
balık, soya, havuç da kanser ve koroner
Kalp hastalıkları riskini azaltırken,
enginar, yer elması Barsak
Mikro florasını dengeliyor, yumurta
serum kolesterol düzeyini düşürüyor.
Pirinç ve
makarna Osteoporoz riskinde azalma meydana getiriyor.