Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son haftalarda kendilerine başvuran viral konjonktivit (göz nezlesi) hastalarında ciddi artış olduğunu kaydetti.
Hekimlerin ayda birkaç kez rastladığı hastalıkla gün içinde birkaç kez karşılaşmaya başladıklarına dikkati çeken Tuncer, hastalığın, gözlerde batma, sulanma, göz akında kızarma, ışıktan rahatsız olma, göz kapaklarında şişme ve sulu çapaklanmalar ile kendini gösterdiğini anlattı.
Tuncer, ''Yaşam ve görme konforunu ciddi şekilde etkileyen hastalıkla başa çıkmanın tek yolu
hijyen önlemlerini ciddiye almak'' dedi.
Çok çabuk bir şekilde bulaşabilen bu hastalığın,
vücut direncine göre süresinin değiştiğini ifade eden Tuncer, genellikle 4-5 gün süren hastalığın bazı uzun komplikasyonlarla 3 haftaya kadar ulaşabildiğini belirtti.
Tuncer, yaz aylarında sıkça gidilen havuzların önemli riskler barındırdığını vurgulayarak, temizliğinden ve ilaçlandığından emin olunmaması halinde havuzlara girilmemesi gerektiğini kaydetti.
Hastalık belirtilerinin görülmesi halinde mutlaka doktora gidilmesi gerektiğini belirten Tuncer, ''
Göz nezlesi olan hastalara çok nadir olarak ilaç veriyoruz. Verilen ilaçlar daha çok hastalık sürecinde güçsüz kalan gözleri farklı virüslere karşı korumak içindir. Bu hastalık görme konforuna ciddi etkiler yapmakla birlikte kalıcı görme bozukluklarına neden olmaz'' diye konuştu.
Tuncer, hastaların ellerini sık sık sabunla yıkamaları gerektiğini vurgulayarak, evdeki havluların ortak kullanılmamasını, mümkünse kağıt havlu
tercih edilmesini önerdi.
Toplu
taşıma araçlarının da virüslerin bulaşması için müsait olduğunu hatırlatan Tuncer, ''Vatandaşlar sıkça ellerini yıkamalı, gün içerisinde
alkol içeren ilaçlarla eller temizlenmeli, gözlere dokunulmamalı ve ovuşturulmamalı, insanlarla çok yakın temaslarda bulunmaktan çekinilmeli,
gözlük, makyaj malzemesi, göz damlası ve merhemleri ortak kullanılmamalı'' dedi.