Uzmanlar, yaz döneminde aşırı sıcaklara bağlı olarak
kalp krizi geçiren
hasta sayısının arttığını belirterek, bu tür rahatsızlıkları olanların gün içinde dışarıya fazla çıkmamalarını önerdi.
Özel Tekden Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Kemal Küçük, yaz ayları ile birlikte özellikle Temmuz ayında kalp hastalıkları şikayeti ve kalp krizi geçiren kişi sayısında artış olduğunu bildirdi. Kalp hastalıkları yüzünden ülkemizde her 2,5 dakikada bir kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Dr. Ali kemal Küçük, "Anneniz, babanız, eşiniz kardeşiniz, hatta kendiniz de bu tehlikenin içinde olabilirsiniz." uyarısında bulundu.
Dr. Ali Kemal Küçük, her yıl dünyada yaklaşık 18 milyon kişinin kalp rahatsızlığına bağlı olarak hayatını kaybettiği ifade ederek şu bilgileri verdi:
"Bu ölümler yaygın olarak görülen koroner arter hastalığına bağlı gelişen ani kalp krizlerinin, oldukça sıcak günler yaşadığımız yaz aylarında sık karşılaşılabileceğinden vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Yapılan araştırmalara bakıldığında kalp krizlerinin en sık yaz aylarında görüldüğü belirlenmiştir. Kalp krizlerinin en çok görüldüğü aylar ise temmuz ağustos aylarıdır. Hipertansiyon,
şeker hastalığı, kanda kolesterol yüksekliği, sigara içimi, ailede kriz geçirme öyküsü gibi risk faktörü olan insanların, özellikle önceden koroner arter hastalığı teşhisi konulmuş olan kişilerin bu aylarda dikkatli olmaları gerekmektedir."
Özellikle sıcak yaz günlerinde dikkat edilmesi gereken 2 önemli husustan da bahseden Dr. Ali Kemal Küçük şöyle devam etti: "Kalp krizi riski taşıyan kişilerin 1. Öncelikli olarak bu aylarda yoğun çalışma temposundan uzak durmalı, egzersizleri yürüyüş tarzında
akşam serinliğinde olmalıdır. 2. konu diyet konusudur. Bu aylarda özellikle bol sıvı alımı ile birlikte
sebze meyve ağırlıklı beslenilmelidir. Kırmızı et, katı yağlar ve kızartma türü gıdalar kesinlikle az tüketilmeli veya hiç tüketilmemelidir." diyerek vatandaşları kalp krizi riski konusunda uyarılarda bulundu."