Obezite Poliklinikleri geliyor

Sağlık Bakanlığı obezite ile mücadele konusunda kararlı. Devlet Hastaneleri bünyesinde Obezite Poliklinikleri açılıyor.

Obezite Poliklinikleri geliyor

Sağlık bakanlığı bu çalışma kapsamsında İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin Obezite Polikliniğini hizmete açtı. Kentte yaşayan obezite  hastalar, artık çeşitli programlar uygulayarak tedavi olabilecek.

Poliklinik hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Operatör Doktor Atıl Birol, mevcut Diyet polikliniğine ilave olarak Obezite Polikliniği kurduklarını söyledi. Birol ; "Bu Poliklinikte 15 yaşından büyük olan hastalarımıza İç Hastalıkları ve Diyetisyen uzmanımız, 15 yaşından küçük hastalarımıza da Çocuk Hastalıkları ile Diyetisyen Uzmanımız birlikte koordineli çalışarak hizmet veriyor." dedi.

Diyetisyen Yeşim Urhan ise, “Obezite vücuttaki yağ dokusunun artışı olarak tanımlanır. Obezite kriterleri beden kitle endeksidir. Bel, kalça ölçümleri baz alınır. Beden kitle endeksi 30’un üstünde olanlara Obezite diyoruz. Obezite beraberinde birçok kronik hastalığı da getiriyor. Dünyadaki ölümlerin bir çoğu kalp hastalıklarıdır. Bunun altında yanlış beslenmelerin olduğunu görüyoruz. Sağlık Bakanlığımız Obezite ile mücadele programı başlattı. Bu program kapsamında hastanemizde Obezite Polikliniği kurduk. Herkes bir mucize arıyor. En çok hata burada yapılıyor. Yani bir sihirli değnek dokunsa bir an önce zayıflasam diye düşünüyoruz maalesef. Obeziteden korunmak için iki basamak çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenme. Bunu bir yaşam tarzı haline getirdiğimiz zaman Obezite’den korunmak için çok büyük bir adım atmış oluruz.” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Obezite Poliklinikleri geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER