Hür Demokrat Partili (FDP) Federal
Meclis Üyesi Serkan Tören, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada,
yabancı diplomaların tanınması konusunda hazırlanan
yasa tasarısına bu konunun da dâhil edilmesini FDP'nin etkisinin büyük olduğunu söyledi. Tören, "11 sene hükümette olan Sosyal Demokrat Partisi (SPD) de, SPD ile büyük
koalisyon kuran Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) de bunu başaramadı. FDP'nin ortak olduğu hükümet bunu başarmış olacak." dedi.
Almanya'nın kalifiye
elemanlar için cazip hale getirilmesi gerektiğinin de altını çizen Tören, "Göçmenlere
Almanya'da eşit şanslara sahip olduğu hissi verilmeli ve
göçmenler kendilerini anavatanlarında gibi hissedebilmeliler. Bu yasa ile bu yöndeki hedefe daha da yaklaşmış bulunmaktayız." dedi.
FDP Meclis Grubu Uyum Sözcüsü görevini de yapan Tören, Federal Kabine'nin kabul ettiği
yasa tasarısının yaz sonuna kadar Federal Meclis'e sunularak yasalaşacağı temennisinde bulundu. "Bu liberaller için büyük bir başarıdır.
Türk doktorların çalışma ruhsatı alabilmesi için Alman vatandaşı olma koşulu nihayet ortadan kaldırılacak." diyen Tören, Almanya'nın özellikle sağlık sektöründe cazip bir
ülke haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Gelecekte Türk kökenli doktorlara Almanya'da çalışma ruhsatı verilecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Tören şöyle devam etti: "Liberaller için insanların hangi kökenden geldiğinin önemli değil. Bu yasa tasarısı da bunu gösteriyor. İnsanların hangi kökenden geldiği, Alman vatandaşı olup olmadığı önemli değil, önemli olan onların kalifeye olmalarıdır." Tören ayrıca bu yasa tasarısının hukuk alanındaki meslek dalları için de geçerli hale gelebileceğini kaydetti.
ALMANYA KALİFİYE ELEMANI SIKINTISI ÇEKİYOR
Kalifiye eleman sıkıntısı çeken Almanya ülke dışından uzman çekmeye çalışıyor. Saksonya eyaletinin İçişleri Babakı Markus Ulbig, Batı-Doğu-Forumu'nda konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Saksonya
ekonomik krizi bir çok eyalete kıyasen en az zararla atlatabildi. Önümüzdeki yıllarda gelişmelerin iyiye gitmesini bekliyoruz. Ama ekonominin büyümesi için yeterince kalifiye eleman bulundurmak gerekiyor. Şu an 11 bin kalifiye eleman açığımız var. Demografik değişime bakarsak bu sayı daha da artacak."
(CİHAN)