MedicalPark Özel
Bursa Hastanesi Dahiliye Bölümü
Uzman Doktoru Ümit Koçak,
vücut ve beynin her an cep telefonlarının yaydığı
mikrodalga radyasyonun yarısını emdiğini belirterek, "
Cep telefonu ile konuştuğumuz zamanlarda, mikrodalga radyasyon nedeni ile
beyin hücrelerimizin bir kısmı ölmeye başlıyor" dedi.
Titreşimli dijital cep telefonu sinyallerinin bağışıklık sistemini onaran insan kan hücrelerine, saç köklerine ve lenfositlere zarar verdiğini ve tahrip ettiğini vurgulayana Koçak, cep telefonunun kulakta veya kulağa yakın mesafede 50 dakikadan fazla tutulmasıyla sağlıklı bir bireyin beyninde değişikliklere yol açtığına dikkat çekti.
Koçak, cep telefonlarının
baş ağrısı,
unutkanlık, dikkatsizlik, refleks kaybı, kulaklarda çınlama, gözlerde kararma, çapaklanma ve yanma, aşırı sinirlilik ve gözlerde sulanmaya sebep olduğunu, uzun süreli kullanımlarda bu etkilerin daha da arttığını ifade etti.
Koçak, "Cep telefonunuzu hiçbir zaman direkt olarak başınıza veya vücudunuza tutmayın. Cep telefonu ile konuşurken diafon,
kulaklık, hands-free cihazları veya tüplü kulaklık kullanın.
Cep telefonunuz açıkken vücudunuza yakın bir yerde taşımayın. Örneğin cep telefonunuzu cebinizde veya göğsünüzde taşımayın.
Cep telefonunuz açıkken, kullanmıyor olsanız bile radyasyon yaymaya devam eder. Çocuklar yetişkinlerden en az iki kat daha fazla mikrodalga radyasyon emerler, hamileler cep telefonlarını karınlarından kesinlikle uzak tutmalıdır.
Uyurken cep telefonunuzu yakınınızda bulundurmayın. Cep telefonunuz açık olduğu müddetçe radyasyon yaymaya devam eder. Cep telefonunuzu yastığınızın altına, yatağınızın yanındaki komodine veya uyumakta olan birinin yakınına koymayın" uyarısında bulundu.
TAKVİM